• Home
 • Over ons
 • Testing & begeleiding
 • Peak@Work
 • Sportmedisch netwerk
 • Evenementen
 • Contact
 • Lactaattesten fietsen

  Testing & begeleiding

  Peak@Work

  Sportmedisch netwerk

  Labotest fietsen

  Deze test wordt voorafgegaan door een korte medische check-up. Na het overlopen van een vooraf ingevulde vragenlijst volgt een klinisch onderzoek met afname van electrocardiogram en bepaling van je lichaamssamenstelling. Zo zijn we zeker dat we je zonder risico kunnen onderwerpen aan een maximaaltest. De test bestaat uit een opklimmende inspanning tot uitputting.

  Dankzij de gesofisticeerde apparatuur van CYCLUS 2 kan de test afgenomen worden op je EIGEN FIETS, waardoor de bekomen resultaten veel specifieker en betrouwbaarder zijn dan bij een test op een ergometerfiets.

  PRIJS: 120 euro - Lactaattest met inspanningscardiogram: 145 euro - Inclusief: testafname, sportdrank, bespreking resultaten, opmaken verslag, gebruik douche en kleedkamer.


  Veldtest fietsen

  Een veldtest fietsen wordt enkel in de lente en de zomer afgenomen. Deze test is interessant voor de bepaling van de wedstrijdintensiteit en wordt meestal gepland in opvolging van een eerdere labotest.

  PRIJS: 60 euro - Inclusief: testafname, bespreking resultaten, opmaken verslag.


  Achtergrondinformatie

  Door het afnemen van een inspanningstest met lactaatmetingen krijgen we een goed zicht op je huidige conditie en kunnen we gericht en gepersonaliseerd trainingsadvies geven.

  Alle inspanningstesten worden bij PeakLevel om veiligheidsredenen afgenomen in het bijzijn van een sportarts.

  Na een lactaattest ontvang je een overzichtelijk verslag van de geregistreerde waarden en een berekening van je individuele aërobe en anaërobe drempel. Hierop baseren we ons om hartslagen, wattages en snelheden voor verschillende trainingszones te adviseren zodat je onmiddellijk aan de slag kan met de resultaten van je test. Op die manier wordt je trainingsaanpak een stuk efficiënter.

  Naast labotesten organiseren we ook op regelmatige tijdstippen veldtesten in groep. Het voordeel van een veldtest ten opzichte van een labotest is de specificiteit: de omstandigheden sluiten beter aan bij de realiteit op training en in wedstrijden. Het nadeel is dan weer de beperkte standaardisatie: de omstandigheden (zeker het weer) zijn steeds anders waardoor verschillende testen moeilijk met elkaar kunnen vergeleken worden.

  Voor clubs en bedrijven (minimum 10 deelnemers) komen wij deze veldtesten ook op locatie afnemen.

  Meer info? Contacteer ons team.