• Home
 • Over ons
 • Testing & begeleiding
 • Peak@Work
 • Sportmedisch netwerk
 • Evenementen
 • Contact
 • Lactaattesten lopen

  Testing & begeleiding

  Peak@Work

  Sportmedisch netwerk

  Veldtest lopen

  Een veldtest lopen sluit heel goed aan bij de realiteit op training en in wedstrijd. Het protocol van onze veldtest voorziet in een aantal inspanningen aan stijgende snelheid waarbij telkens lactaat wordt gemeten.

  PRIJS: 60 euro - Inclusief: testafname, bespreking resultaten, opmaken verslag, gebruik douche en kleedkamer.


  Labotest lopen

  Deze test wordt voorafgegaan door een korte medische check-up. Na het overlopen van een vooraf ingevulde vragenlijst volgt een klinisch onderzoek met afname van electrocardiogram en bepaling van je lichaamssamenstelling. Zo zijn we zeker dat we je zonder risico kunnen onderwerpen aan een maximaaltest. De test bestaat uit een opklimmende inspanning op de loopband tot uitputting.

  PRIJS: 120 euro - Inclusief testafname, sportdrank, bespreking resultaten, opmaken verslag, gebruik douche en kleedkamer.


  Achtergrondinformatie

  Door het afnemen van een inspanningstest met lactaatmetingen krijgen we een goed zicht op je huidige conditie en kunnen we gericht en gepersonaliseerd trainingsadvies geven.

  Alle inspanningstesten worden bij PeakLevel om veiligheidsredenen afgenomen in het bijzijn van een sportarts.

  Na een lactaattest ontvang je een overzichtelijk verslag van de geregistreerde waarden en een berekening van je individuele aërobe en anaërobe drempel. Hierop baseren we ons om hartslagen, wattages en snelheden voor verschillende trainingszones te adviseren zodat je onmiddellijk aan de slag kan met de resultaten van je test. Op die manier wordt je trainingsaanpak een stuk efficiënter.

  Naast labotesten organiseren we ook op regelmatige tijdstippen veldtesten in groep. Het voordeel van een veldtest ten opzichte van een labotest is de specificiteit: de omstandigheden sluiten beter aan bij de realiteit op training en in wedstrijden. Het nadeel is dan weer de beperkte standaardisatie: de omstandigheden (zeker het weer) zijn steeds anders waardoor verschillende testen moeilijk met elkaar kunnen vergeleken worden.

  Voor clubs en bedrijven (minimum 10 deelnemers) komen wij deze veldtesten ook op locatie afnemen.

  Meer info? Contacteer ons team.