Zelf crackers maken, het kan bijna niet eenvoudiger… Hieronder een recept waarbij je slechts 4 ingrediënten nodig hebt. De crackers kunnen dienen als ontbijt, tussendoortje, bij de lunch of als aperitiefhapje met wat tapenade bijvoorbeeld.
Ingrediënten (voor 20 à 30 crackers)
- 150g mengsel van pitten en zaden (vb. pompoenpitten, zonnebloempitten, sesamzaad, chiazaad, …)
- 350g volkoren speltmeel
- 200ml water
- 7g zout
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 175°C.
- Neem de helft van de pitten en zaden en meng deze met alle andere ingrediënten in een kom. Kneed tot een soepel deeg.
- Maak een bal van het deeg en rol uit (+/- 0,5cm dikte) op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Besprenkel het uitgerolde deeg met wat water en strooi er de rest van de pitten en zaden over. Druk dit wat aan of rol er met de deegrol over.
- Prik wat gaatjes in het deeg en snijd in stukjes zodat je ze gemakkelijk kan breken na het bakken.
- Bak de crackers 20 minuten in de oven op 175°C.
- Laat afkoelen en breek in stukken.
PeakLevel
Pierre Debbautstraat 6
8200 Brugge
BTW BE 0664.529.974
PeakLevel
Pierre Debbautstraat 6
8200 Brugge
BTW BE 0664.529.974