Wraps zijn een ideaal en lekker alternatief voor brood, aardappelen, pasta of rijst. Bovendien zijn ze heel veelzijdig, je kan er echt alle kanten mee uit. Zo zijn wraps ideaal voor een vullende warme maaltijd, maar passen ze ook perfect in je brooddoos als lunch. Ook als hapje kan een wrap dienst doen.
Hieronder een voorbeeld van een warme maaltijd met pittige wraps, kip en groenten.
Ingredienten (voor 4 personen)
- 500g kipfilet
- 4 koffielepels kipkruiden
- 1 grote rode ui
- 1 rode, pikante peper
- 2 paprika’s (geel en groen)
- 1 grote courgette
- 4 grote vleestomaten
- 4 pijpajuinen
- 2 eetlepels olijfolie
- Peper en zout
- 150 à 200g Griekse yoghurt, natuur 0%
- 8 volkoren wraps
- 100g geraspte emmental
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snijd de kipfilet in blokjes en breng op smaak met de kipkruiden.
- Snijd de ui, rode peper, paprika’s, courgette, tomaten en pijpajuinen in stukjes.
Bereidingswijze
- Verhit de olijfolie in een (wok)pan en bak de kip rondom bruin. Haal uit de pan.
- Breng dan de ui, rode peper, paprika en courgette in de pan en bak dit enkele minuten.
- Voeg daarna de tomaten en de pijpajuinen toe en bak nog eens enkele minuten. Kruid met peper en zout en voeg de kipblokjes opnieuw toe.
- Zet het vuur uit. Smeer een laagje Griekse yoghurt op elke wrap en schep 3 à 4 eetlepels van de kip-groentevulling er bovenop. Rol de wraps op en leg in een ovenschaal.
- Verdeel de rest van de kip-groentemengeling over de wraps.
- Strooi er de geraspte emmental bovenop.
- Verwarm de wraps ongeveer 15 minuten in de voorverwarmde oven. Zet daarna de grill nog voor enkele minuten aan zodat je een bruin korstje krijgt.
PeakLevel
Pierre Debbautstraat 6
8200 Brugge
BTW BE 0664.529.974
PeakLevel
Pierre Debbautstraat 6
8200 Brugge
BTW BE 0664.529.974