We genieten wel eens van een plakje cake bij de koffie of thee. Door de vrij grote hoeveelheid boter en industriële suiker is de klassieke quatre quart cake nogal vet- en suikerrijk. Door gebruik te maken van natuurlijke zoetmakers zoals (gedroogd) fruit kan je het toegevoegde suiker namelijk beperken. Als alternatief voor de bloem kan je amandelpoeder gebruiken voor een extra smeuïg resultaat en hoef je geen extra boter toe te voegen.
Ingrediënten (voor 8 personen)
- 150g gedroogde, zachte abrikozen
- 4 eieren
- 4 eetlepels (kokosbloesem)suiker
- ½ onbehandelde citroen (optioneel)
- Snufje kaneel
- 180g amandelpoeder
- 50g rozijnen
- 100g zwarte bessen
Bereidingswijze
- Snij de abrikozen heel fijn.
- Scheid de eidooiers van de eiwitten. Klop de eiwitten goed stijf samen met 2 eetlepels (kokosbloesem)suiker.
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Rasp de schil van de halve citroen en meng met de eidooiers. Voeg een snufje kaneel en 2 eetlepels (kokosbloesem)suiker toe. Mix tot een luchtig mengsel.
- Spatel het amandelpoeder met een houten lepel onder de eidooiers en roer er beetje bij beetje de opgeklopte eiwitten onder. Meng er de rozijnen en de fijngesneden abrikozen onder.
- Bekleed een ronde cakevorm (+/- 25cm doorsnede) met bakpapier en giet er het deeg in. Leg er de zwarte bessen bovenop en druk voorzichtig aan.
- Zet 35 minuten in de voorverwarmde oven (de cake is klaar als je er een mes insteekt en het er droog uitkomt).
- Haal uit de oven en laat afkoelen in de vorm.
PeakLevel
Pierre Debbautstraat 6
8200 Brugge
BTW BE 0664.529.974
PeakLevel
Pierre Debbautstraat 6
8200 Brugge
BTW BE 0664.529.974