Als tussendoortje koos ik voor een yoghurtcake met appel en amandel, een gezond alternatief voor de klassieke quatre-quarts cake. De suiker werd vervangen door honing en appel, de boter door plantaardige olie en yoghurt. De amandelpoeder en -schilfers zorgen voor een extra toets.

Ingrediënten (voor 10 à 12 stuks)

  • 200g patisseriebloem
  • 100g amandelpoeder
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • 1 snufje zout
  • 1 vanillestokje
  • 3 eieren
  • 2 appelen
  • 80ml plantaardige olie (let erop dat die verhit mag worden)
  • 125ml vloeibare honing
  • 200ml yoghurt, natuur
  • 50g amandelschilfers

 

Voorbereiding

  • Meng de bloem met het amandelpoeder, het bakpoeder en het zout.
  • Snij het vanillestokje in de lengte in twee en schraap de zaadjes eruit met een mesje.
  • Scheid de eiwitten van de eigelen.
  • Schil 1 appel en rasp. Snij de andere appel in fijne partjes.

 

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Meng de olie met de vanillezaadjes, de honing en de yoghurt tot een homogene mengeling.
  • Meng er de eigelen onder en daarna de geraspte appel.
  • Klop de eiwitten stijf.
  • Meng de bloemmengeling onder de oliemengeling en schep er voorzichtig de eiwitten onder.
  • Bekleed een rechthoekige bakvorm met bakpapier en giet er het deeg in.
  • Bestrooi het deeg met de amandelschilfers en schik de appelpartjes er dakpansgewijs op en druk lichtjes aan.
  • Zet 50 à 60 min. in de voorverwarmde oven. Prik met een satéprikker n het midden van de cake. Komt de prikker er schoon en droog uit, dan is de cake gaar. Kleeft er nog beslag aan de prikker dan is de cake nog niet gaar en kun je de cake nog even in de oven laten staan.
  • Haal de cake uit de oven en laat afkoelen. Haal uit de vorm en snij in stukken.

PeakLevel

Pierre Debbautstraat 6

8200 Brugge

info@peaklevel.be

+ 32 473 72 59 40

BTW BE 0664.529.974

Algemene voorwaarden

 

 

PeakLevel

Pierre Debbautstraat 6

8200 Brugge

info@peaklevel.be

+ 32 473 72 59 40

BTW BE 0664.529.974