Iedereen lust wel eens een stukje taart, maar deze die we kopen bij de bakker of in de supermarkt bevatten vaak veel toegevoegde suikers en vetten. Genieten mag zeker, dus af en toe zondigen is zeker niet verkeerd. Voor zij die echter bewust de inname van (toegevoegde) suiker en verzadigde vetten wil beperken, werkte ik een appelkruimeltaart uit waarbij het suiker- en vetgehalte beperkt blijft.

Ingredienten

 

Voor de bodem

  • 300g havermout
  • 150ml ongezoete amandelmelk
  • 80g fijngemalen dadels zonder pit
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • 30ml zonnebloemolie

 

Voor de vulling

  • 500g appelen
  • 1 eetlepel geraspte of gedroogde gember
  • 1 koffielepel kaneelpoeder
  • 100 g rozijnen
  • 2 eidooiers
  • 25g bloem
  • 2 eetlepels honing
  • 250ml ongezoete amandelmelk
  • Vanillestokje

 

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Bekleed de bodem van een springvorm (23cm doorsnede) met bakpapier.
  • Doe de havermout in een blender en mix fijn. Meng alle ingrediënten voor de bodem onder elkaar en kneed tot een plakkerig deeg.
  • Verdeel 2/3de van het deeg over de bodem van de springvorm en maak een opstaande rand van ongeveer 2 centimeter. Druk de bodem goed aan. Plaats vijf minuten in de oven.
  • Schil de appelen en snijd in blokjes. Breng ze samen met de gember, kaneelpoeder, rozijnen en een scheutje water aan de kook. Laat 2 minuten koken. De appeltjes mogen nog krokant zijn.
  • Meng de eierdooiers, bloem en honing met een klein scheutje amandelmelk. Roer dit goed door elkaar.
  • Snijd het vanillestokje doormidden en schraap de zaadjes in de rest van de amandelmelk.
  • Breng de rest van de amandelmelk aan de kook. Roer van het vuur af het mengsel van de eierdooiers erdoor. Roer dit goed en breng het weer aan de kook. Zorg dat het niet gaat klonteren. Laat het afkoelen.
  • Schep de banketbakkersroom op de taartbodem.
  • Schep nadien de gestoofde appeltjes en de rozijnen over de banketbakkersroom.
  • Verkruimel het overgebleven deeg over de vulling. Druk de kruimels iets in de vulling.
  • Zet de taart 40 minuten in de oven.
  • Laat de taart afkoelen of serveer warm.

PeakLevel

Pierre Debbautstraat 6

8200 Brugge

info@peaklevel.be

+ 32 473 72 59 40

BTW BE 0664.529.974

Algemene voorwaarden

 

 

PeakLevel

Pierre Debbautstraat 6

8200 Brugge

info@peaklevel.be

+ 32 473 72 59 40

BTW BE 0664.529.974