Al eens gehoord van “bircher muesli”? Bircher muesli is een oude variant van de overnight oats. De basis is havermoutvlokken die een nachtje hebben geweekt in een vloeistof of vloeibaar melkproduct.  Dit mengsel wordt verder aangevuld met (gedroogd) fruit, noten, pitten en zaden naar keuze. Lekker, voedzaam en gezond als je het mij vraagt. Graag deel ik met jullie een recept voor een bircher muelsi met appel, veenbessen en notenmix.

Ingrediënten (voor 2 porties)

  • 2 appels, ongeschild
  • 500 ml magere yoghurt, natuur
  • 100 g havermout
  • 2 eetlepels gedroogde veenbessen
  • 40 à 50 g mengeling van noten, pitten en zaden (naar keuze)

 

Bereidingswijze

  • Rasp 1 appel grof en meng onder de yoghurt samen met de havervlokken en veenbessen.
  • Zet een nachtje in de koelkast.
  • Verdeel de bircher muesli over twee kommen.
  • Snij de tweede appel in blokjes of plakjes en hak de noten grof.
  • Verdeel de appel, noten, pitten en zaden over de muesli.

PeakLevel

Pierre Debbautstraat 6

8200 Brugge

info@peaklevel.be

+ 32 473 72 59 40

BTW BE 0664.529.974

Algemene voorwaarden

 

 

PeakLevel

Pierre Debbautstraat 6

8200 Brugge

info@peaklevel.be

+ 32 473 72 59 40

BTW BE 0664.529.974