Blessure­preventie

Blessure preventie

Sport gaat altijd gepaard met een bepaald risico op blessure. We kunnen echter de onderliggende risicofactoren in kaart brengen via specifieke tests en onderzoeken.
Op die manier geven we jou als sporter de nodige info om de touwtjes zelf in handen te nemen en zo aan specifieke zwaktes te werken en je blessurevrij te houden.

Ons team van experts staat klaar om je hierbij te begeleiden van start tot finish. Afhankelijk van de sport die je beoefent kun je naast de sportspecifieke biomechanische screening en het podologisch consult, ook beroep doen op een fietspositionering of een 3D-loopanalyse. 

Blessure preventieve screening

Een blessurepreventieve screening bestaat uit een sportspecifieke bewegingsanalyse.
Hierbij gaan we op zoek naar mogelijk onderliggende zwaktes of fouten in bewegingspatronen die bijdragen tot een verhoogd blessurerisico in die specifieke sporttak.

Na een nauwgezette analyse werkt onze Performance Physio Gilles, samen met jou om de zwaktes aan te pakken en je zo te helpen evolueren naar een sterkere en efficiëntere versie van jezelf. Zo gaan we samen doelen opstellen en integreren in de trainingsopbouw. Op deze manier krijgt elke sporter begeleiding op maat.

Fietspositionering

Fiets positionering

We streven bij een fietspositionering naar fietscomfort, evenwicht in spiergebruik, een betere krachtoverbrenging op de pedalen en aerodynamica. Om dit te bereiken beginnen we met een fietsspecifieke globale inspectie, daarna volgen een voetanalyse en positionering van de schoenplaatjes, om uiteindelijk een dynamische fietspositionering te doen.

3D-loopanalyse

Elke loper heeft hetzelfde basisdoel: sneller lopen met een lager energieverbruik én blessurevrij blijven. Het nieuwe 3D analyse systeem laat ons toe parameters, die een invloed hebben op jouw blessurerisico en loopefficiëntie, snel en accuraat te kwantificeren.

Dit hoogtechnologische systeem werkt met automatische dieptecamera’s, waardoor geen lichaamsmarkers meer vereist zijn. Dit zorgt voor een volledige bewegingsvrijheid en dus een optimaal resultaat. De grote troef van dit vooruitstrevende 3D systeem is dat het visuele bewegingsanalyse combineert met krachtmeting. Hierdoor krijgen we een heel goed beeld van de belasting op uw lichaam tijdens het lopen.

PeakLevel

Pierre Debbautstraat 6

8200 Brugge

info@peaklevel.be

+ 32 473 72 59 40

BTW BE 0664.529.974

Algemene voorwaarden

 

 

PeakLevel

Pierre Debbautstraat 6

8200 Brugge

info@peaklevel.be

+ 32 473 72 59 40

BTW BE 0664.529.974