Selecteer een pagina

Iedereen snoept wel eens graag, maar de candy bars uit de supermarkt zijn niet altijd even gezond. Anderzijds kan je candy bars ook zelf maken met pure ingrediënten, zo beslis je zelf wat je erin doet. Super lekker en handig om altijd in de koelkast te hebben liggen. Makkelijk om mee te pakken voor als je onderweg gaat, maar ook gewoon heel lekker tussen je maaltijden door. Zo hoef je niet steeds in de snoepkast te duiken. Hieronder een recept voor boekweit crispies met chocolade.

Ingrediënten (voor meerdere repen)

  • 20 ontpitte dadels
  • 250g pindakaas
  • 6 eetlepels ahornsiroop
  • vanille-extract (1 flesje van 2ml)
  • 50g gepofte boekweit
  • 1 handje cranberry’s
  • 150g pure chocolade (>70% cacao)
  • 50g gehakte noten (eigen keuze)

 

Bereidingswijze

  • Mix de dadels, pindakaas, ahornsiroop en het vanille-extract door elkaar in een keukenmachine.
  • Haal de pasta uit de keukenmachine en meng de gepofte boekweit en cranberry’s erdoor (met de handen).
  • Leg het geheel op een vel bakpapier en rol het plat met een deegroller. Probeer hier zoveel mogelijk een vierkant van te maken. Dit is handiger als je het nadien in stukken moet snijden.
  • Laat het geheel goed afkoelen en stevig worden in de koelkast.
  • Smelt de pure chocolade au bain marie en bedek er de bovenkant van het stevig geworden mengsel mee. Bedek de gesmolten chocolade met de gehakte noten. Laat het geheel opnieuw goed afkoelen in koelkast voordat je het in stukken snijdt.

PeakLevel

Pierre Debbautstraat 6

8200 Brugge

info@peaklevel.be

+ 32 473 72 59 40

BTW BE 0664.529.974

PeakLevel

Pierre Debbautstraat 6

8200 Brugge

info@peaklevel.be

+ 32 473 72 59 40

BTW BE 0664.529.974