Selecteer een pagina

Iedereen heeft wel eens een restje brood over, zonde om het weg te gooien toch? Maak er bijvoorbeeld een heerlijke broodpudding van. Met de ingrediënten kan je eindeloos variëren, maar ik zorgde voor een gezonde variant met peperkoek, peer, rozijnen en hazelnoten, …

Ingredienten

  • 2 eetlepels hazelnoten
  • 200g oud brood (liefst bruin of volkoren)
  • 200g peperkoek
  • 1 grote peer (of 2 kleine)
  • 600ml magere melk
  • 50g rozijnen
  • 50g bruine suiker (of kokosbloesemsuiker)
  • 2 eetlepels honing
  • 3 eetlepels puddingpoeder vanille
  • Amandelessence

 

Voorbereiding

  • Hak de noten fijn.
  • Scheur het brood in stukken en snijd de peperkoek in blokjes.
  • Schil de peer en snijd in gelijke stukken.

 

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Overgiet het brood en de peperkoek met de melk en besprenkel met enkele druppels amandelessence. Meng goed tot het brood en de peperkoek week worden.
  • Roer de rozijnen, bruine suiker, honing, gehakte hazelnoten en het puddingpoeder onder het brood-peperkoek mengsel.
  • Roer als laatste de stukjes peer onder het deeg.
  • Bedek een taartvorm met bakpapier en giet er het deeg in.
  • Bak 45 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Laat afkoelen op een taartrooster.

PeakLevel

Pierre Debbautstraat 6

8200 Brugge

info@peaklevel.be

+ 32 473 72 59 40

BTW BE 0664.529.974

PeakLevel

Pierre Debbautstraat 6

8200 Brugge

info@peaklevel.be

+ 32 473 72 59 40

BTW BE 0664.529.974