Tijdens een warme zomerdag is er niks verfrissender dan een heerlijk ijsje. Wist je dat je zelf heel gemakkelijk en snel een gezonde versie kan maken en dit zonder ijsmachine? Bovendien is het lactose-vrij!

Probeer onderstaand recept voor een bananen-chocolade ijs met notencrunch. 

Ingrediënten (voor 4 bolletjes)

  • 4 rijpe bananen
  • 50g fondant chocolade
  • 25g hazelnoten
  • 2 eetlepels pindakaas
  • 25g cacaopoeder

Bereidingswijze

  • Snij de bananen in plakjes en vries ze in.
  • Hak de chocolade en de hazelnoten grof.
  • Doe de diepgevroren bananenplakjes, het cacaopoeder en de pindakaas in een krachtige blender tot je de textuur van ijs hebt.
  • Schep uit de blender en spatel er de stukjes chocolade en hazelnoten door.
  • Vries opnieuw in tot je schepbaar ijs hebt.
  • Serveer het ijs in een koekje of op een ijshoorntje.
  • Voeg eventueel wat gehakte chocolade, noten en/of vers fruit toe.

PeakLevel

Pierre Debbautstraat 6

8200 Brugge

info@peaklevel.be

+ 32 473 72 59 40

BTW BE 0664.529.974

Algemene voorwaarden

 

 

PeakLevel

Pierre Debbautstraat 6

8200 Brugge

info@peaklevel.be

+ 32 473 72 59 40

BTW BE 0664.529.974