Selecteer een pagina

Wie houdt er niet van een lekker luchtige chocomousse? Inderdaad, ik ken weinig mensen die eraan kunnen weerstaan… De gebruikelijke room en de eieren zorgen echter voor een hoge aanbreng aan verzadigde (dierlijke) vetten. Daarom dit alternatief waarbij geen room, maar wel magere platte kaas gebruikt wordt en de eidooiers weggelaten worden. Benieuwd wie het verschil smaakt  laughing?

Ingredienten (6 porties)

  • 200g chocolade, hoe hoger het percentage aan cacao, hoe bitterder het eindresultaat (ik koos voor een soort met 70% cacao)
  • 100g magere platte kaas (3g vet/100g)
  • 4 eiwitten
  • 60g poedersuiker
  • Snufje zout

 

Bereidingswijze

  • Smelt de in stukjes gebroken chocolade au bain-marie (in een warmwaterbad). Laat afkoelen tot kamertemperatuur.
  • Klop zo veel als mogelijk de magere platte kaas op. Hoe meer lucht je erin krijgt hoe luchtiger je chocomousse.
  • Klop de eiwitten met het snuifje zout tot een stevig schuim.
  • Meng de chocolade met de platte kaas en bloemsuiker in een mengkom tot een vloeiende massa.
  • Spatel er het eiwitschuim onder tot een schuimige chocolademousse.
  • Verdeel de chocolademousse over 6 potjes.
  • Laat opstijven in de koelkast (minstens 1 uur).

 

PeakLevel

Pierre Debbautstraat 6

8200 Brugge

info@peaklevel.be

+ 32 473 72 59 40

BTW BE 0664.529.974

PeakLevel

Pierre Debbautstraat 6

8200 Brugge

info@peaklevel.be

+ 32 473 72 59 40

BTW BE 0664.529.974