Wraps zijn een goed alternatief voor brood waardoor ze ideaal zijn om te verwerken in een lunch. Wist je trouwens dat je de “klassieke” wrap kan pimpen door er groenten in te verwerken? Naast extra kleur op je bord, bezorgt het je ook meer groenten en dus ook meer vitaminen, mineralen en voedingsvezels. Door de wraps te combineren met frisse platte kaas of Griekse yoghurt en gerookte zalm, maak je er heel gemakkelijk een volwaardige lunch van (kan uiteraard ook als avondmaal dienen).
Ingrediënten (voor 2 personen, ongeveer 4 wraps)
- 1 grote courgette (350 à 400g)
- 2 eieren
- 100g volkoren speltmeel
- Peper en zout
- 1 koffielepel ras el hanout (optioneel)
- Plantaardige olie om te verhitten
- 300g magere platte kaas of Griekse yoghurt 0% vet
- 200g gerookte zalm
- 2 handjes verse spinazie
Bereidingswijze
- Was de courgette en rasp hem in dunne slierten.
- Roer in een grote kom de eieren en het meel door de courgette. Breng het beslag op smaak met peper, zout en eventueel een koffielepel ras el hanout.
- Verhit een scheutje olie in een koekenpan. Schep ¼ van het beslag in de pan en smeer met de bolle kant uit met een lepel tot een platte, ronde wrap. Bak de wrap op laag/medium vuur aan beide kanten gaar.
- Beleg de wrap voor het serveren met de platte kaas of Griekse yoghurt, gerookte zalm en spinazie.
- Kruid eventueel bij met wat peper en zout.
PeakLevel
Pierre Debbautstraat 6
8200 Brugge
BTW BE 0664.529.974
PeakLevel
Pierre Debbautstraat 6
8200 Brugge
BTW BE 0664.529.974