Selecteer een pagina

Voor de chocoladeliefhebbers, maakte ik deze keer een crunchy chocoladegranola. Door gebruik te maken van raw cacao en pure chocolade en de toegevoegde suikers te beperken blijft het nog steeds een gezondere keuze dan deze die je meestal in de winkelrekken vindt.  

Ingrediënten (voor 6 à 8 porties)

  • 250g havervlokken
  • 25g fijngehakte cashewnoten
  • 25g fijngehakte walnoten
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel agavesiroop
  • 15g raw cacaopoeder (+/- 2 eetlepels)
  • 30g pure chocolade, fijngehakt (>75%) (of raw cacao nibs)
  • 50g rozijnen

 

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 160°C en beleg een bakplaat met bakpapier.
  • Meng de havervlokken met de fijngehakte cashewnoten en walnoten.
  • Voeg de eetlepels olijfolie en agavesiroop toe en meng alles goed dooreen. Verspreid het mengsel over een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Bak de granola in de voorverwarmde oven in 25 minuten goudbruin. Roer tussendoor nog een paar keer goed om.
  • Haal uit de oven en laat afkoelen.
  • Voeg de cacaopoeder, fijngehakte chocolade of cacao nibs en de rozijnen toe en meng nog eens goed dooreen.

 

PeakLevel

Pierre Debbautstraat 6

8200 Brugge

info@peaklevel.be

+ 32 473 72 59 40

BTW BE 0664.529.974

PeakLevel

Pierre Debbautstraat 6

8200 Brugge

info@peaklevel.be

+ 32 473 72 59 40

BTW BE 0664.529.974