Ingrediënten (voor 4 porties)

  • Blikje ananas op sap (+/- 225g)
  • Sap van 1 limoen + sap van een halve limoen
  • 20 + 30g vloeibare honing
  • 1 banaan
  • 100g magere platte kaas
  • 6 passievruchten
  • 2 blaadjes gelatine
  • 100ml lichte room
  • 2 eiwitten
  • Rood of exotisch fruit voor de afwerking

 

Voorbereiding

  • Laat de ananas uitlekken en vang het sap op. Snij de ananas in stukjes.
  • Meng 1/3 van het ananassap (de rest heb je niet meer nodig) met het sap van 1 limoen en 20g vloeibare honing.
  • Prak de banaan fijn en meng met het sap van een halve limoen en de platte kaas.
  • Halveer de passievruchten en druk het vruchtvlees door een zeef. Wrijf er zoveel mogelijk sap door (de pitjes mag je weggooien) en meng met 30g vloeibare honing.
  • Knip de gelatineblaadjes middendoor en laat enkele minuten weken in een grote kom koud water.

 

Bereidingswijze

  • Verwarm het ananas-limoensap zachtjes en los er drie goed uitgeknepen halve gelatineblaadjes in op. Laat het mengsel lauw worden.
  • Klop ondertussen de room en de eiwitten stijf (apart).
  • Meng de banaan met de platte kaas met de ananasstukjes, het lauw geworden ananas-limoenmengsel en spatel er voorzichtig eerst de opgeklopte room en daarna de stijfgeklopte eiwitten door. Verdeel over dessertcoupes of -glaasjes en laat opstijven in de koelkast
  • Verwarm het passievruchtensap zachtjes en los er het resterende ½ uitgeknepen gelatineblaadje in op. Laat het mengsel lauw worden.
  • Verdeel het passievruchtensap over de banaanmousses en laat minstens 1,5u opstijven in de koelkast.

 

Afwerking

  • Serveer de mousses met rood of exotisch fruit.

PeakLevel

Pierre Debbautstraat 6

8200 Brugge

info@peaklevel.be

+ 32 473 72 59 40

BTW BE 0664.529.974

Algemene voorwaarden

 

 

PeakLevel

Pierre Debbautstraat 6

8200 Brugge

info@peaklevel.be

+ 32 473 72 59 40

BTW BE 0664.529.974