Ingrediënten (voor 4 porties)
- Blikje ananas op sap (+/- 225g)
- Sap van 1 limoen + sap van een halve limoen
- 20 + 30g vloeibare honing
- 1 banaan
- 100g magere platte kaas
- 6 passievruchten
- 2 blaadjes gelatine
- 100ml lichte room
- 2 eiwitten
- Rood of exotisch fruit voor de afwerking
Voorbereiding
- Laat de ananas uitlekken en vang het sap op. Snij de ananas in stukjes.
- Meng 1/3 van het ananassap (de rest heb je niet meer nodig) met het sap van 1 limoen en 20g vloeibare honing.
- Prak de banaan fijn en meng met het sap van een halve limoen en de platte kaas.
- Halveer de passievruchten en druk het vruchtvlees door een zeef. Wrijf er zoveel mogelijk sap door (de pitjes mag je weggooien) en meng met 30g vloeibare honing.
- Knip de gelatineblaadjes middendoor en laat enkele minuten weken in een grote kom koud water.
Bereidingswijze
- Verwarm het ananas-limoensap zachtjes en los er drie goed uitgeknepen halve gelatineblaadjes in op. Laat het mengsel lauw worden.
- Klop ondertussen de room en de eiwitten stijf (apart).
- Meng de banaan met de platte kaas met de ananasstukjes, het lauw geworden ananas-limoenmengsel en spatel er voorzichtig eerst de opgeklopte room en daarna de stijfgeklopte eiwitten door. Verdeel over dessertcoupes of -glaasjes en laat opstijven in de koelkast
- Verwarm het passievruchtensap zachtjes en los er het resterende ½ uitgeknepen gelatineblaadje in op. Laat het mengsel lauw worden.
- Verdeel het passievruchtensap over de banaanmousses en laat minstens 1,5u opstijven in de koelkast.
Afwerking
- Serveer de mousses met rood of exotisch fruit.
PeakLevel
Pierre Debbautstraat 6
8200 Brugge
BTW BE 0664.529.974
PeakLevel
Pierre Debbautstraat 6
8200 Brugge
BTW BE 0664.529.974