Selecteer een pagina

De lente, het seizoen van de asperges. De witte soort wordt ook wel het “witte goud” genoemd, maar er zijn ook groene en zelfs paarse soorten. Asperges zijn niet alleen heerlijk van smaalk, maar ook rijk aan voedingsvezels en vitamine C. Redenen genoeg om er ten volle van te genieten. Iedereen kent wel de klassieker “asperges à la Flamande”, maar je kan er tal van andere gerechten mee maken. Hieronder een pastaslaatje boordevol groenten en rolmops. Een zonnige, warme dag, dan is dit fris gerecht ideaal. 

Ingredienten (2 porties)

  • 300g volkoren penne
  • 200g doperwtjes (diepvries)
  • 200g witte asperges
  • 200g groene asperges
  • 3 pruimtomaten
  • 3 lente-uitjes
  • 1 granny smith appel
  • 1 citroen
  • 250g opgelegde paling (rolmops)
  • 1,5dl zure room (laag vetpercentage)
  • 1,5dl magere yoghurt
  • 1 eetlepel fijngehakte dille
  • Peper en zout

 

Bereidingswijze

  • Kook de penne beetgaar in licht gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel met water, laat afkoelen.
  • Kook de erwtjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Gier af en laat afkoelen.
  • Schil de witte asperges (behalve de puntjes) en spoel de groene asperges. Kook de witte asperges ongeveer 7 minuten, de groene 3 à 4 minuten. Giet af en laat schrikken onder koud water.
  • Was de tomaten, snijd in vieren, verwijder de zaadjes en snijd in blokjes.
  • Snijd de lente-uitjes in fijne ringetjes.
  • Was de appel, verwijder het klokhuis en snij de appel in blokjes.
  • Pers het sap van de citroen en sprenkel het citroensap over de appel om verkleuring te voorkomen. Houd 1 eetlepel citroensap apart voor de dressing.
  • Snijd de rolmops in smalle reepjes.
  • Snijd de afgekoelde asperges in stukjes.
  • Meng de tomaat, de lente-ui, de appel, de rolmpos, de erwtjes en de asperges in een grote kom. Schep er tenslotte de penne door.
  • Meng voor de dressing de zure room met de yoghurt, het citroensap, de dille, peper en zout. Doe de dressing over de pasta en schep nog eens luchtig om.

PeakLevel

Pierre Debbautstraat 6

8200 Brugge

info@peaklevel.be

+ 32 473 72 59 40

BTW BE 0664.529.974

PeakLevel

Pierre Debbautstraat 6

8200 Brugge

info@peaklevel.be

+ 32 473 72 59 40

BTW BE 0664.529.974