Tijdens lange trainingen (>1,5u) is het aan te raden om tijdig je energievoorraden aan te vullen. Hieronder delen we graag een recept voor energierepen die je makkelijk kan meenemen op training. Er wordt vooral gebruik gemaakt van gedroogd fruit, honing en havervlokken om de nodige koolhydraten aan te leveren. De noten zorgen er voor dat de energie trager wordt vrijgegeven. De repen kunnen dus ook perfect als tussendoortje gegeten worden, vooral op trainingsdagen.

Ingrediënten (voor 12 repen)

  • 200g zachte dadels, gedroogde abrikozen, pruimen (of een mengeling)
  • 2 eetlepels honing
  • ½ theelepel kaneelpoeder
  • 125g havervlokken
  • 100g geroosterde hazelnoten, fijngehakt
  • 50g amandelschilfers
  • 50g walnoten, fijngehakt
  • 50g rozijnen
  • Snufje zout

 

Bereidingswijze

  • Verwarm de voor op 190°C. Bekleed een bakblik met een vel bakpapier.
  • Doe de dadels, abrikozen en/of pruimen in een grote steelpan en overgiet met water, zodat ze net helemaal onder staan. Laat ongeveer 5 minuten koken, tot de dadels helemaal zacht zijn. Giet het merendeel van het water af. Doe de dadels en de honing in de keukenmachine (of mixer) en pureer dit tot een glad mengsel.
  • Meng het kaneelpoeder, de havervlokken, de noten, de rozijnen en het zout in een grote mengkom. Voeg de dadelpuree toe en roer goed om. Duw het mengsel goed aan in het bakblik en strijk het oppervlak mooi glad. Laat 20 minuten bakken, of tot het mengsel stevig aanvoelt en de randen los beginnen te komen van het bakblik.
  • Laat het mengsel afkoelen in het bakblik en snijd het in 12 repen. Je kunt de fruit- en notenrepen maximaal een week bewaren in een luchtdicht afgesloten trommel.

 

PeakLevel

Pierre Debbautstraat 6

8200 Brugge

info@peaklevel.be

+ 32 473 72 59 40

BTW BE 0664.529.974

Algemene voorwaarden

 

 

PeakLevel

Pierre Debbautstraat 6

8200 Brugge

info@peaklevel.be

+ 32 473 72 59 40

BTW BE 0664.529.974