De laatste week hebben we te maken gehad met een serieuze winterprik. Het verlangen naar een deugddoend lentezonnetje wordt daarom alleen maar groter, maar laat ons, nu het nog kan, even genieten van de geneugten van de wintergroenten. Net zoals zomergroenten zijn wintergroenten rijk aan voedingsvezels en bevatten ze tal van mineralen en vitaminen. Zelf hou ik ervan om verschillende groenten te combineren, hierdoor voorzie je in een scale aan verschillende voedingsstoffen, elke groente heeft namelijk zijn specifieke nutritionele samenstelling.

In het voorgestelde recept combineerde ik spruiten met shii-taki’s. Dit samen met een gemarineerd varkenshaasje, een heerlijk, mager en mals stukje vlees, rijk aan hoogwaardige eiwitten.

 

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 4 eetlepels olijfolie
  • 4 eetlepels esdoornsiroop (kan vervangen worden door 3 eetlepels agavesiroop of vloeibare honing)
  • 4 eetlepels mosterd
  • 1 eetlepel tijm (vers of gedroogd)
  • 1 varkenshaasje (+/- 600g)
  • 600g spruiten
  • 1 grote rode ui
  • 2 teentjes look
  • 400g shii-taki
  • Nootmuskaat
  • Peper en zout

 

Voorbereiding (enkele uren vooraf of de dag voordien)

  • Voor de marinade: meng 2 eetlepels olijfolie met de esdoornsiroop, de mosterd en de tijm.
  • Wentel het varkenshaasje door de marinade en laat enkele uren marineren.
  • Snij de voetjes van de spruiten en verwijder eventuele vuile blaadjes. Snij ze doormidden.
  • Kook de spruiten gedurende 5 à 10 minuten (afhankelijk van de grootte). Giet af en spoel onder koud water.

 

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Verhit een anti-aankleefpan en bak het gemarineerde varkenshaasje aan beide zijden goudbruin.
  • Leg het varkenshaasje in een ovenschaal en overgiet met de rest van de marinade. Zet in de voorverwarmde oven voor 20 minuten.
  • Schil en snipper ondertussen de rode ui en knoflook fijn en bak aan in 2 eetlepels olijfolie tot het ui glazig wordt.
  • Voeg de shii-taki toe en bak gedurende 2 minuten.
  • Voeg nadien de voorgekookte spruiten toe en kruid met nootmuskaat en peper en zout. Stoof de groenten gedurende 2 minuten aan.

PeakLevel

Pierre Debbautstraat 6

8200 Brugge

info@peaklevel.be

+ 32 473 72 59 40

BTW BE 0664.529.974

Algemene voorwaarden

 

 

PeakLevel

Pierre Debbautstraat 6

8200 Brugge

info@peaklevel.be

+ 32 473 72 59 40

BTW BE 0664.529.974