Selecteer een pagina

De dag starten we best met een maaltijd waarin alle macronutriënten zoals koolhydraten, eiwitten en vetten aanwezig zijn. Granola in combinatie met een eiwitrijk product zoals Skyr, (Griekse) yoghurt, platte kaas of een plantaardige yoghurtvervanger op basis van soja levert de nodige voedingsstoffen. Daarnaast is het onderstaande recept rijk aan voedingsvezels en door de walnoten brengt het essentiële vetzuren zoals omega-3 aan.

Ingrediënten (voor meerdere porties)

  • 1 appel, geschild en in kleine partjes gesneden
  • Klein kopje water
  • 1 eetlepel kaneel
  • 250g havermout
  • 75g walnoten, gehakt
  • 1 eetlepel olijfolie of andere plantaardige olie die verhit mag worden
  • 2 eetlepels ahornsiroop
  • 1 snufje zout

 

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 175 graden en beleg een bakplaat met bakpapier.
  • Zet de appelpartjes op laag vuur in een pannetje met een klein beetje water en het kaneel.
  • Laat de appel zacht koken (als je makkelijk met je vork in de appelpartjes kan prikken is het gaar genoeg).
  • Prak de appelpartjes tot moes en meng doorheen de rest van de ingrediënten.
  • Verdeel de granola over de bakplaat en zet deze voor 25 tot 30 minuten in de oven.
  • Meng om de 5 à 10 minuten de granola goed door elkaar zodat alle kanten heerlijk bruin en knapperig worden.
  • Laat de granola volledig afkoelen of serveer deze gewoon heerlijk warm.

 

 

Serveertip

  • Vermeng met Skyr, (Griekse) yoghurt, platte kaas of een plantaardige yoghurtvervanger op basis van soja.
  • Voeg eventueel wat vers, diepvries of gedroogd fruit toe voor wat extra voedingsvezels, vitaminen en mineralen.

PeakLevel

Pierre Debbautstraat 6

8200 Brugge

info@peaklevel.be

+ 32 473 72 59 40

BTW BE 0664.529.974

PeakLevel

Pierre Debbautstraat 6

8200 Brugge

info@peaklevel.be

+ 32 473 72 59 40

BTW BE 0664.529.974