Selecteer een pagina

Met granola kan je eindeloos variëren. Bovendien is het heel makkelijk zelf te maken en vaak een pak gezonder dan de kant en klare soorten die je in de winkel koopt.

Kijk wat je in de kast staan hebt, meng de nodige ingrediënten dooreen, rooster in de oven en klaar. Maak meteen een hoeveelheid waarvan je meerdere keren kan genieten. Deze keer deel ik graag een granolarecept met noten, zaden en gojibessen.

Ingrediënten (voor meerdere porties)

  • 250g havermout
  • 50g amandelschilfers
  • 100g hazelnoten, gehakt
  • 2 eetlepels chiazaad
  • 3 eetlepels speculooskruiden
  • 5 eetlepels ahornsiroop
  • 5 eetlepels water
  • 50g gojibessen

 

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180°C en beleg een bakplaat met bakpapier.
  • Meng de havermout met de amandelschilfers, de gehakte hazelnoten en het chiazaad in een mengkom.
  • Voeg de speculooskruiden toe en meng goed dooreen.
  • Voeg de ahornsiroop en het water toe en roer goed om.
  • Verspreid het mengsel over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de granola in de voorverwarmde oven in 20 minuten goudbruin. Roer tussendoor nog een paar keer goed om.
  • Laat afkoelen en roer er ten slotte de gojibessen door.

 

PeakLevel

Pierre Debbautstraat 6

8200 Brugge

info@peaklevel.be

+ 32 473 72 59 40

BTW BE 0664.529.974

PeakLevel

Pierre Debbautstraat 6

8200 Brugge

info@peaklevel.be

+ 32 473 72 59 40

BTW BE 0664.529.974