Niets zo aangenaam als tijdens deze koude winterochtenden genieten van een warm ontbijt zoals deze havermouttaartjes met bosvruchten. Kom rustig wakker met dit gezond, voedzaam en warm comfortontbijtje met een kop koffie of thee. Teveel gemaakt, geen nood, ook koud zijn deze havermouttaartjes verrukkelijk. 

Ingrediënten (voor 4 porties)

  • 1 ei
  • 400ml magere of halfvolle melk
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • 200g havermoutvlokken
  • 1 koffielepel kaneel (optioneel)
  • 2 eetlepels esdoornsiroop
  • 300g bosvruchten (vers of diepvries)

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180°C. 
  • Kluts het ei los met de melk en de zonnebloemolie.
  • Voeg de havermoutvlokken, het kaneel en de esdoornsiroop toe en meng alles door elkaar. Voeg de helft van het fruit toe en meng kort.
  • Verdeel de andere helft van het fruit over de bodem van vier kleine ovenschaaltjes. Verdeel hierover het havermoutmengsel.
  • Bak de havermouttaartjes in 25 à 30 minuten goudbruin.
  • Serveer meteen en garneer met (Griekse) yoghurt, skyr of platte kaas. 
  • De taartjes kunnen nog een aantal dagen in de koelkast bewaard worden om opnieuw (kort) op te warmen of koud te eten. 

PeakLevel

Pierre Debbautstraat 6

8200 Brugge

info@peaklevel.be

+ 32 473 72 59 40

BTW BE 0664.529.974

Algemene voorwaarden

 

 

PeakLevel

Pierre Debbautstraat 6

8200 Brugge

info@peaklevel.be

+ 32 473 72 59 40

BTW BE 0664.529.974