Selecteer een pagina

Ingrediënten voor het zalmpakketje (voor 4 porties)

  • 1 courgette
  • 1 pastinaak
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 5 takjes verse tijm
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 zalmfilets
  • 1 koffielepel paprikapoeder
  • 1 koffielel oregano
  • 1 koffielepel komijn
  • 1 koffielepel gedroogde koriander
  • 1 koffielepel kaneel
  • 100ml witte wijn
  • Peper & zout
  • 2 limoenen

 

Bereidingswijze zalmpakketje

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Was de courgette en schil de pastinaak. Maak met een spiraalsnijder mooie slierten van zowel de courgette als de pastinaak en meng met wat olijfolie en de blaadjes van 1 takje tijm. Heb je geen spiraalsnijder, snij dan met een dunschiller hele dunne plakjes van de groenten.
  • Leg 4 vellen bakpapier op het werkblad. Leg op elke vel wat van de pastinaak en courgette. Snij de teentjes knoflook fijn en voeg aan elk pakketje wat knoflook toe.
  • Leg de vellen bakpapier met de groenten nu in een ovenschaal of braadslede, en leg in elk pakketje een zalmfilet op de groenten.
  • Maak een kruidenmix van paprikapoeder, oregano, komijn, koriander en kaneel. Meng dit alles onder 2 eetlepels olijfolie.
  • Bestrijk alle zalmfilets met de kruidenmix. Zorg dat het bakpapier al een beetje rechtop staat, zodat je de wijn erbij kan schenken. Verdeel de wijn over de vier pakketjes en leg in elk pakketje nog een takje verse tijm.
  • Kruid eventueel wat bij met peper en zout.
  • Vouw nu de vellen bakpapier aan de bovenkant dicht, druk ze tegen elkaar en vouw 2 tot 3 keer om. De zijkanten van het bakpapier vouw je eveneens dicht.
  • Schuif de ovenschaal met de zalmpakketjes in de oven en stoom ze in 15 à 20 minuten gaar in de voorverwarmde oven. Serveer de zalmpakketjes gesloten op de borden, zo komen de geuren op het laatste moment pas vrij. Leg er eventueel een partje limoen bij.

 

Ingrediënten voor de gebakken bospaddenstoelen (voor 4 porties)

  • 1 sjalot
  • 3 teentjes knoflook
  • 250g witte champignons
  • 250g kastanjechampignons
  • 250g mini shiitakes
  • 250g of 1 doosje witte beukenzwammen
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Verse rozemarijn
  • Peper en zout

 

Bereidingswijze

  • Pel de sjalot en de knoflook en snij fijn.
  • Maak de paddenstoelen schoon en snij de witte en kastanjechampignons in kwarten.
  • Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een pan en voeg de fijngesneden sjalot en look toe. Bak tot de sjalot glazig is geworden.
  • Voeg als eerste de kwarten witte en kastanjechampignons toe en laat enkele minuten bakken. Voeg daarna de shiitakes toe, laat deze enkele minuten mee bakken. Voeg als allerlaatste de beukenzwam toe (deze hoeven niet lang te bakken).
  • Ris de takjes van de rozemarijn en strooi over de paddenstoelen. Kruid wat bij met peper en zout.

 

Serveer dit alles met een gepofte aardappel in de oven, puree, krielaardappeltjes, …

PeakLevel

Pierre Debbautstraat 6

8200 Brugge

info@peaklevel.be

+ 32 473 72 59 40

BTW BE 0664.529.974

PeakLevel

Pierre Debbautstraat 6

8200 Brugge

info@peaklevel.be

+ 32 473 72 59 40

BTW BE 0664.529.974