Plantaardige spreads vind je tegenwoordig in alle winkels en het aanbod breidt steeds verder uit. Hummus is daar een voorbeeld van. De klassieke variant op basis van kikkererwten kan je echter makkelijk pimpen door er andere voedingsmiddelen aan toe te voegen zoals zoete aardappel bijvoorbeeld. Het onderstaand recept is ideaal voor op de boterham of wrap, maar kan ook gebruikt worden als dip met wat groenten of een toastje. Een gezond hapje dus :)!

Ingrediënten (voor meerdere porties)

  • 150g geweekte kikkererwten (of 60g ongekookte)
  • 2 zoete aardappelen (+/- 500g)
  • 1 teentje knoflook
  • ½ eetlepel tahin
  • 1 koffielepel paprikapoeder
  • 1 mespunt cayennepeper
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Zout

 

Bereidingswijze

  • Als je gedroogde kikkerweten gebruikt zet je die best een nachtje te week. Kook nadien volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Schil en kook de zoete aardappel gaar.
  • Schil en snipper de look fijn.
  • Voeg de kikkererwten, de zoete aardappel, de look, de tahin, de kruiden, de eetlepel olie en een snuif zout toe.
  • Mix alles tot een gladde massa. Voeg eventueel wat extra olie toe indien nodig.
  • Proef en kruid bij indien gewenst. Stop de hummus in een proper potje en bewaar hem enkele dagen in de koelkast.
  • Teveel gemaakt? Geen probleem, deze spread kan je perfect invriezen.

PeakLevel

Pierre Debbautstraat 6

8200 Brugge

info@peaklevel.be

+ 32 473 72 59 40

BTW BE 0664.529.974

Algemene voorwaarden

 

 

PeakLevel

Pierre Debbautstraat 6

8200 Brugge

info@peaklevel.be

+ 32 473 72 59 40

BTW BE 0664.529.974