Selecteer een pagina
Lasagne is een klassiek gerecht, maar de kaas, béchamelsaus en het gehakt zorgen er voor dat het gehalte aan minder gezonde vetten te hoog wordt. Het is dan ook steeds een uitdaging om het oorspronkelijke recept aan te passen en er zo voor te zorgen dat het een pak gezonder wordt. In het recept dat we deze week graag met jullie delen, wordt het gehakt vervangen door gerookte kip en de saus door cottage cheese. Verder kan je ook gebruik maken van light kaas voor een knapperig korstje.
Ingredienten (voor 4 personen)

  • 700 g bladspinazie uit de diepvries
  • 1 grote ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 500g champignons
  • 1200g tomatenblokjes uit blik
  • 1 eetlepel gedroogde oregano
  • Peper en zout
  • 300 g cottage cheese
  • 12 lasagnevellen
  • 100 g geraspte light kaas (vb. Emmental)
  • 300 g gerookte kippenblokjes

 

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Laat de spinazie ontdooien.
  • Hak de ui en knoflook fijn en bak deze in een pan met één eetlepel olijfolie.
  • Snijd de champignons in plakjes en bak deze enkele minuten mee.
  • Voeg de tomatenblokjes, oregano, peper en zout toe en roer goed door elkaar.
  • Laat de tomatensaus 20 min pruttelen totdat hij wat ingedikt is.
  • Laat ondertussen de spinazie uitlekken en roer er de cottage cheese door. Breng het spinaziemengsel op smaak met wat peper en zout.
  • Verdeel de tomatensaus over de bodem van een ovenschaal en dek af met enkele lasagnevellen.
  • Verdeel wat van het spinaziemengsel en een deel van de gerookte kip er over en dek weer af met een laagje lasagnebladen. Herhaal dit tot alles op is.
  • Bestrooi de bovenzijde met de geraspte light kaas en zet ongeveer 30 min in de oven.

PeakLevel

Pierre Debbautstraat 6

8200 Brugge

info@peaklevel.be

+ 32 473 72 59 40

BTW BE 0664.529.974

PeakLevel

Pierre Debbautstraat 6

8200 Brugge

info@peaklevel.be

+ 32 473 72 59 40

BTW BE 0664.529.974