Op zoek naar een plantaardig broodbeleg die ook voldoende eiwitten bevat? Dan is een spread op basis van peulvruchten een goed idee. Meestal denken we dan aan humus op basis van kikkererwten, maar er bestaan ook andere peulvruchten die gebruikt kunnen worden. Hier deel ik graag een eenvoudig recept op basis van groene linzen. De curry en de look zorgen ervoor dat het net iets pittiger wordt.

Ingrediënten (voor meerdere porties)

  • 100g gedroogde groene linzen
  • 500ml water
  • 1 ui
  • 1 teentje look
  • 1 eetlepel olijfolie
  • ½ à 1 eetlepel currypoeder
  • Zout en peper

 

Bereidingswijze

  • Zet de linzen op met het water en breng aan de kook. Laat de linzen 20 à 25 minuten op een licht vuur gaarkoken. Voeg pas op het eind een beetje zout toe.
  • Pel de ui en snipper hem. Pel de knoflook en snijd deze heel fijn.
  • Verhit de olijfolie in een pan en voeg de ui en look toe. Laat zachtjes garen.
  • Voeg als de ui glazig is, de knoflook toe. Roer alles dooreen en laat zachtjes garen.
  • Giet de linzen af en laat goed uitlekken.
  • Doe de linzen en het uimengsel in een keukenmachine en pureer het. Je kan hier ook een staafmixer gebruiken. Voeg wat water of olijfolie toe als de spread te droog is.
  • Kruid met peper en zout.

Teveel gemaakt? Geen probleem, de spread kan je perfect invriezen.

PeakLevel

Pierre Debbautstraat 6

8200 Brugge

info@peaklevel.be

+ 32 473 72 59 40

BTW BE 0664.529.974

Algemene voorwaarden

 

 

PeakLevel

Pierre Debbautstraat 6

8200 Brugge

info@peaklevel.be

+ 32 473 72 59 40

BTW BE 0664.529.974