Selecteer een pagina

De zomermaanden, dat betekent de tijd van het jaar om te genieten van lekkere zuiderse groenten zoals paprika, courgette, aubergine, … Daarom deze heerlijke Mediterraanse ovenschotel met conchiglioni (deegwaren) en vegetarisch gehakt (kan ook met mager gehakt).

Ingredienten (voor 4 personen)

  • 1 sjalot
  • 500g vegetarisch gehakt
  • 3 eetlepels pijnboompitten
  • 1 grote ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 courgettes
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 aubergine
  • 800g tomatenstukjes met basilicum
  • 20 stuks (ongeveer) conchiglioni’s
  • 100g gerapste kaas
  • Peper en zout
  • 1 eetlepel ras al hanout (Marrokaans kruidenmengsel)
  • 3 eetlepels olijfolie

 

Voorbereiding

  • Snipper de ui, de sjalot en de knoflook fijn.
  • Was de groenten.
  • Snijd de courgette, paprika en aubergine in blokjes.
  • Verwarm de oven voor op 180°C.

 

Bereidingswijze

  • Verhit 1 eetlepel olijfolie in een antikleefpan en bak de fijngesnipperde sjalot glazig.
  • Voeg het gehakt toe, maak los met een vork en laat even aanbakken. Kruid met de ras al hanout en meng er de pijnboompitten onder.
  • Verhit 2 eetlepels olijfolie in een kookpot en bak de fijngesnipperde ui en het knoflook glazig.
  • Voeg de blokjes paprika toe en stoof enkele minuten aan. Voeg daarna de courgette en aubergine toe. Stoof nog enkele minuten aan. Zorg ervoor dat de groenten nog knapperig zijn.
  • Doe er de tomatenblokjes bij en kruid met peper en zout.
  • Vul de conchiglioni met het gehaktmengsel en leg ze in een ovenschotel.
  • Overgiet met de groentensaus.
  • Bestrooi met de geraspte kaas en zet 30 minuten in een voorverwarmde oven.

 

PeakLevel

Pierre Debbautstraat 6

8200 Brugge

info@peaklevel.be

+ 32 473 72 59 40

BTW BE 0664.529.974

PeakLevel

Pierre Debbautstraat 6

8200 Brugge

info@peaklevel.be

+ 32 473 72 59 40

BTW BE 0664.529.974