De zomermaanden, dat betekent de tijd van het jaar om te genieten van lekkere zuiderse groenten zoals paprika, courgette, aubergine, … Daarom deze heerlijke Mediterraanse ovenschotel met conchiglioni (deegwaren) en vegetarisch gehakt (kan ook met mager gehakt).
Ingredienten (voor 4 personen)
- 1 sjalot
- 500g vegetarisch gehakt
- 3 eetlepels pijnboompitten
- 1 grote ui
- 2 teentjes knoflook
- 2 courgettes
- 1 rode paprika
- 1 gele paprika
- 1 aubergine
- 800g tomatenstukjes met basilicum
- 20 stuks (ongeveer) conchiglioni’s
- 100g gerapste kaas
- Peper en zout
- 1 eetlepel ras al hanout (Marrokaans kruidenmengsel)
- 3 eetlepels olijfolie
Voorbereiding
- Snipper de ui, de sjalot en de knoflook fijn.
- Was de groenten.
- Snijd de courgette, paprika en aubergine in blokjes.
- Verwarm de oven voor op 180°C.
Bereidingswijze
- Verhit 1 eetlepel olijfolie in een antikleefpan en bak de fijngesnipperde sjalot glazig.
- Voeg het gehakt toe, maak los met een vork en laat even aanbakken. Kruid met de ras al hanout en meng er de pijnboompitten onder.
- Verhit 2 eetlepels olijfolie in een kookpot en bak de fijngesnipperde ui en het knoflook glazig.
- Voeg de blokjes paprika toe en stoof enkele minuten aan. Voeg daarna de courgette en aubergine toe. Stoof nog enkele minuten aan. Zorg ervoor dat de groenten nog knapperig zijn.
- Doe er de tomatenblokjes bij en kruid met peper en zout.
- Vul de conchiglioni met het gehaktmengsel en leg ze in een ovenschotel.
- Overgiet met de groentensaus.
- Bestrooi met de geraspte kaas en zet 30 minuten in een voorverwarmde oven.
PeakLevel
Pierre Debbautstraat 6
8200 Brugge
BTW BE 0664.529.974
PeakLevel
Pierre Debbautstraat 6
8200 Brugge
BTW BE 0664.529.974