Pizza is altijd een goed idee, maar wordt nogal vaak als “ongezond” bestempeld. Echter, door zelf enkele aanpassingen te doen in het recept, maak je makkelijk een heerlijke, gezonde variant van je lievelingspizza.

Hier deel ik graag een recept voor een pizza met gegrilde groenten, gerookte zalm en roze garnalen. De bodem wordt vervangen door naanbrood (lekker makkelijk) en in plaats van tomatensaus gebruiken we magere Griekse yoghurt.

Naanpizza met gegrilde groenten, gerookte zalm en roze garnalen

Ingredienten (voor 2 pizza’s)

  • 1 grote courgette (of 2 kleine)
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 eetlepel provençaalse kruiden
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 koffielepels Italiaanse kruiden
  • 50g magere Griekse yoghurt (0% vet)
  • 2 naanbroden
  • 100g gerookte zalm
  • 100g roze garnalen
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 250g shiitaki
  • Verse of droge rozemarijn (naar smaak)
  • Peper en zout

 

 

Bereidingswijze

  • Verhit de oven voor op 200°C (indien mogelijk op pizzastand).
  • Maak de groenten schoon.
  • Snij de courgette in dunne schijfjes en de paprika in reepjes. Voorzie ongeveer 8 schijfjes courgette en een tiental paprikareepjes per pizza. Besprenkel deze met 1 eetlepel olijfolie en kruid met de Provençaalse kruiden. Houd de rest van de groenten apart.
  • Verhit een grillpan en grill de courgette en paprika voor op de pizza (enkele minuten aan beide zijden). Haal van het vuur.
  • Roer 2 koffielepels Italiaanse kruiden door de Griekse yoghurt.
  • Verdeel de Griekse yoghurt over de naanbroden.
  • Beleg de naanbroden nadien met de gegrilde groenten.
  • Snij de gerookte zalm in reepjes en leg op de naanbroden, voeg tenslotte de roze garnalen toe.
  • Kruid eventueel bij met peper van de molen.
  • Plaats de naanbroden in de oven voor ongeveer 20 minuten.
  • Snij ondertussen de rode ui in slierten en de knoflook fijn.
  • Verhit een wokpan met 1 eetlepel olijfolie en bak hierin de ui en de knoflook. Voeg na enkele minuten de rest van de courgette en paprika toe. Voeg tenslotte de shiitake toe en laat nog even aanbakken. Kruid met rozemarijn en eventueel peper en zout.
  • Serveer de naanpizza met de gewokte groenten.

PeakLevel

Pierre Debbautstraat 6

8200 Brugge

info@peaklevel.be

+ 32 473 72 59 40

BTW BE 0664.529.974

Algemene voorwaarden

 

 

PeakLevel

Pierre Debbautstraat 6

8200 Brugge

info@peaklevel.be

+ 32 473 72 59 40

BTW BE 0664.529.974