Nogal vaak krijg ik te horen dat mensen geen tijd hebben om te ontbijten, maar misschien kan volgend recept een oplossing bieden. Overnight oats maak je in een handomdraai de avond voordien. Door de havermout een nacht te laten weken in melk of yoghurt zijn ze de ochtend erop klaar om gegeten te worden of om mee te nemen voor onderweg of op het werk .

Combineer de overnight oats eventueel met pitten, zaden, noten, fruit, …

Ingrediënten (voor 2 porties)

  • 100g havermout
  • 500ml magere yoghurt
  • 20g chiazaad
  • 60g gedroogd fruit
  • 2 bananen
  • Snufje specolooskruiden of kaneel
  • 2 handjes walnoten (optioneel)

 

Bereidingswijze

  • Meng de havermout met de yoghurt, het chiazaad en het gedroogd fruit. Dek af en laat een nacht weken in de koelkast zodat de vlokken al de yoghurt absorberen.
  • Haal ’s morgens de overnight oast uit de koelkast en werk af met de banaan, speculooskruiden of kaneel en eventueel wat walnoten.
  • Voeg eventueel wat extra melk of yoghurt toe om het vloeibaarder te maken.

PeakLevel

Pierre Debbautstraat 6

8200 Brugge

info@peaklevel.be

+ 32 473 72 59 40

BTW BE 0664.529.974

Algemene voorwaarden

 

 

PeakLevel

Pierre Debbautstraat 6

8200 Brugge

info@peaklevel.be

+ 32 473 72 59 40

BTW BE 0664.529.974