Selecteer een pagina

Graag eens iets snel en lekkers op tafel? Dan zijn ovenschotels misschien wel je ding. Je kan ze op voorhand maken zodat je ze enkel nog in de oven hoeft op te warmen op het moment dat je dat wil.

Het recept dat ik graag met jullie deel is er eentje op basis van aardappelen, kip, prei en champignons. Ik koos uiteraard voor seizoensgroenten, waardoor ze rijk zijn aan vitaminen en mineralen.

Ingredienten (voor 4 personen)

  • 500g champignons
  • 4 stronken prei
  • 1kg aardappelen
  • Handje hazelnoten
  • 4 eetlepels paneermeel
  • 150 à 200ml magere melk
  • 4 eetlepels plantaardige olie om te bakken
  • 2dl magere plantaardige room (vb. light soja)
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 600g kipfilet (in stukjes gesneden)
  • Kippenkruiden
  • Nootmuskaat
  • Peper en zout

 

Voorbereiding

  • Snij de champignons in vier.
  • Snij de prei in ringen en spoel af.
  • Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken.
  • Hak de hazelnoten fijn en meng met het paneermeel.
  • Verwarm de oven voor op 180°C

 

Bereidingswijze

  • Kook de aardappelen gaar in lichtgezouten water. Giet af en pureer de aardappelen. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Roer er 150 à 200ml magere melk onder.
  • Verhit 2 eetlepels olie in een braadpan en bak de preiringen. Roer er de chamapignons de room en het bouillonblokje door. Kruid eventueel met nog wat peper. Verdeel de groenten over een grote ovenschaal.
  • Verhit 2 eetlepels olie in dezelfde braadpan en bak de kippenstukjes goudbruin. Breng op smaak met de kippenkruiden.
  • Schik de kippenstujes op de groenten en bedek met de aardappelpuree.
  • Strooi de hazelnootmengeling over de puree en zet 20 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Indien je de ovenschotel de dag voordien maakt, warm hem dan op gedurende 30 à 40 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.

 

PeakLevel

Pierre Debbautstraat 6

8200 Brugge

info@peaklevel.be

+ 32 473 72 59 40

BTW BE 0664.529.974

PeakLevel

Pierre Debbautstraat 6

8200 Brugge

info@peaklevel.be

+ 32 473 72 59 40

BTW BE 0664.529.974