Nu de winter voor de deur staat, denken we al vaker eens aan een lekkere soep om ons wat op te warmen. Maak bij het bereiden van je verse soep vooral gebruik van seizoensgroenten, niet alleen lekker en goedkoop, maar ook een pak voedzamer. De pastinaaksoep in onderstaand recept kreeg wat extra pit door de toevoeging van appel en waterkers.

 

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 1 grote pastinaak
  • 1 appel
  • 1 grote ui
  • 1 preistronk
  • 2 kippen- of groentebouillonblokjes
  • 1,5 liter water
  • 2 bosjes waterkers
  • Enkele walnoten, gehakt

Bereidingswijze

  • Schil de pastinaak en de appel en snij in blokken.
  • Schil de ui en snipper fijn. 
  • Was de prei en snij in ringen. 
  • Voeg de gesneden groenten en de bouillonblokjes toe aan 1,5 liter water en laat 20 minuten koken. 
  • Hak de bosjes waterkers grof en voeg toe aan de soep.
  • Mix de soep fijn.
  • Verdeel de soep over kommetjes en voeg eventueel wat grof gehakte waterkers en walnoten toe.

PeakLevel

Pierre Debbautstraat 6

8200 Brugge

info@peaklevel.be

+ 32 473 72 59 40

BTW BE 0664.529.974

Algemene voorwaarden

 

 

PeakLevel

Pierre Debbautstraat 6

8200 Brugge

info@peaklevel.be

+ 32 473 72 59 40

BTW BE 0664.529.974