Selecteer een pagina

We komen aan het eind van het seizoen van de witloof en de wortelen, profiteer ervan en verwerk ze nog in je maaltijden. Hieronder vind je een wokgerecht met deze lekkere en voedzame groenten, gecombineerd met kip in een pikant jasje. Als koolhydraatbron voorzie ik deze keer een mengeling van bruine rijst, spelt en quinoa.  

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 2 grote kipfilets (+/-600g)
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 koffielepel gedroogde pilipili
  • 1 blokje groentebouillon
  • 4 eetlepels vloeibare honing
  • 8 eetlepels sojasaus
  • 2 koffielepels mosterd
  • 2 eetlepels citroensap
  • Zwarte peper
  • 8 eetlepels water
  • 2 eetlepels arachide-olie
  • 1 rode ui
  • 1 bundel wortels
  • 10 stronken witloof
  • 1 stukje verse gember, geraspt
  • 2 builtjes bruine rijst, spelt en quinoa (van Bosto)

 

Voorbereiding (enkele uren vooraf)

  • Snij de kipfilet in blokjes.
  • Snij de look fijn en meng met de gedroogde pilipili, de groentebouillon, honing, sojasaus, mosterd, citroensap, zwarte peper en het water.
  • Overgiet de kipblokjes met de marinade en laat enkele uren marineren in de koelkast, draai indien nodig de kipblokjes af en toe om.

 

Bereidingswijze.

  • Haal de kipblokjes uit de marinade en hou de marinade apart.
  • Verhit de arachide-olie in een wokpan en roerbak de kipblokjes tot ze goudbruin kleuren.
  • Schil ondertussen de rode ui, snijd doormidden en daarna in fijne slierten.
  • Schil de wortels en snij in fijne plakjes.
  • Snij de witloofstronken in repen.
  • Haal de kipblokjes uit de wokpan en houd apart.
  • Roerbak de rode ui gedurende enkele minuten en voeg nadien de wortelplakjes toe. Voeg na 8 minuten de witloof toe en laat nog eens 8 à 10 minuten garen. Overgiet met de overgebleven marinade en kruid met de geraspte gember.
  • Kook ondertussen de builtjes rijst, spelt en quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Voeg op het eind de kipblokjes toe aan de wortelen en witloof en laat nog enkele minuten mee opwarmen.
  • Serveer de wokschotel met de rijst, spelt en quinoa.

PeakLevel

Pierre Debbautstraat 6

8200 Brugge

info@peaklevel.be

+ 32 473 72 59 40

BTW BE 0664.529.974

Algemene voorwaarden

 

 

PeakLevel

Pierre Debbautstraat 6

8200 Brugge

info@peaklevel.be

+ 32 473 72 59 40

BTW BE 0664.529.974