Selecteer een pagina

Heb je na de feestdagen het gevoel wat teveel en misschien wat ongezonder gegeten te hebben? Geen nood, als je nadien (opnieuw) gezonde voedingsgewoontes aanneemt, zullen de feestdagen snel verteerd zijn. Variatie en het innemen van alle nodige voedingsstoffen is onder andere belangrijk binnen een gezond voedingspatroon. Onderstaand gerecht bevat alvast alle nutriënten om 2021 op een gezonde manier te starten.

Ingredienten (voor 4 personen)

  • 2 teentjes look
  • Stukje verse gember
  • 8 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels esdoornsiroop
  • Mespunt sambal oelek (pikant, hoeveelheid afhankelijk van hoe pikant je het gerecht wil)
  • 600g (diepvries)quornblokjes (kan eventueel vervangen worden door kippenblokjes)
  • 800g krielaardappelen
  • 400g prinsessenbonen
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 oranje paprika
  • 4 lente-uitjes
  • Bladpeterselie
  • 1 grote rode ui
  • 2 eetlepels plantaardige olie die verhit mag worden
  • 500g mini shii-take
  • Cayennepeper en zout

 

Voorbereiding (enkele uren vooraf)

  • Laat de quorn ontdooien indien je gebruik maakt van diepvriesquorn.
  • Snij de look fijn en rasp de geschilde gember. Meng met de sojasaus, de esdoornsiroop en de sambal oelek.
  • Meng de quornblokjes onder de marinade en laat enkele uren marineren in de koelkast.
  • Was en borstel de krielaardappelen schoon en kook ze in hun geheel gaar. Giet af en laat even uitdampen. Snijd ze daarna in schijfjes.
  • Dop en was de prinsessenbonen. Kook de boontjes gedurende 5 minuten. Giet af.

 

Bereidingswijze

  • Was de paprika’s en snijd in blokjes. Maak de lente-uitjes schoon en snijd in fijne ringetjes. Was de peterselie, schud het droog en hak grof. Schil de ui en snijd fijn.
  • Neem een wok (of grote pan) en verhit de plantaardige olie. Bak de aardappelschijfjes kort aan in de hete olie en haal ze er weer even uit.
  • Laat nu de rode ui glazig worden in de hete wok. Voeg er de gemarineerde quornlokjes aan toe en bak even aan.
  • Voeg de blokjes paprika en schijfjes lente-ui toe en laat even bakken. Voeg nadien de shii-take en prinsessenbonen toe en laat nog enkele minuten bakken. Roer af en toe om. Voeg er voor wat extra smaak eventueel de rest van de marinade aan toe.
  • Kruid alles met cayennepeper en eventueel nog wat zout.
  • Voeg vervolgens de aardappelschijfjes opnieuw bij de groenten.
  • Laat het geheel nog enkele minuten bakken.
  • Werk af met fijngehakte peterselie.

PeakLevel

Pierre Debbautstraat 6

8200 Brugge

info@peaklevel.be

+ 32 473 72 59 40

BTW BE 0664.529.974

PeakLevel

Pierre Debbautstraat 6

8200 Brugge

info@peaklevel.be

+ 32 473 72 59 40

BTW BE 0664.529.974