Koolhydraten blijven een belangrijke bron van energie voor sporters, maar ben je wel eens op zoek naar een alternatief voor rijst of pasta? Maïs is namelijk een graangewas dat ook koolhydraten aanbrengt en het is bovendien vrij van gluten, wat dus ideaal is voor mensen met coeliakie of een overgevoeligheid voor gluten en/of tarwe. Mijn polentataart met kabeljauw, spinazie en champignons is op basis van maïsgriesmeel. Niet alleen lekker, maar ook makkelijk te bereiden J.
Ingredienten (voor 2 personen)
- 250 à 300g kabeljauwfilet
- 500ml visbouillon (1 blokje visbouillon in 500ml water laten koken)
- 1 sjalot
- 1 teentje knoflook
- 2 eetlepels olijfolie
- 500g verse spinazie
- 500 g witte champignons
- 750ml groentebouillon (1 à 2 blokjes groentebouillon in 750ml laten koken)
- 150ml magere of halfvolle melk
- 150g maisgriesmeel
- Peper en zout
- 1 eetlepel oregano
Bereidingswijze
- Laat de oven voorverwarmen op 180°C.
- Blancheer de kabeljauw in de visbouillon voor enkele minuten. Let op: de vis gaart nog verder in de oven.
- Snipper de sjalot en het teentje knoflook fijn en stoof aan in de olijfolie.
- Voeg de champignons toe en stoof tot het vocht weggetrokken is.
- Voeg nadien de spinazie toe en laat slinken.
- Kruid met peper en zout en de oregano.
- Laat de groentebouillon, samen met de melk, koken en voeg het maisgriesmeel toe. Laat 10 minuten koken (of volgens de instructies op de verpakking) onder voortdurend roeren.
- Meng de spinazie en champignons door het gekookte maisgriesmeel.
- Leg de geblancheerde vis op de bodem van een vuurvaste schotel.
- Overgiet met het maisgriesmeelmengsel.
- Plaats in de oven voor 30 minuten. Voor een korstje, kan je de laatste 5 minuten de grill functie aanzetten.
- Serveer eventueel met een fris slaatje.
PeakLevel
Pierre Debbautstraat 6
8200 Brugge
BTW BE 0664.529.974
PeakLevel
Pierre Debbautstraat 6
8200 Brugge
BTW BE 0664.529.974