Selecteer een pagina

Al jaren bak ik mijn eigen brood, heerlijk vind ik dat. Gelukkig kan ik hierbij rekenen op een fantastisch werkende broodmachine, want toegegeven, zelf brood bakken vraagt wat tijd. Echter, tijdens mijn eerste reisjes naar Ierland leerde ik er hun sodabrood kennen. Doordat het brood zonder gist wordt bereid, maar met bakpoeder en baking soda (natriumbicarbonaat), hoeft het niet gekneed te worden en moet het ook niet rijzen. Jawel, in een mum van tijd tover je een lekker broodje op tafel en dit zonder broodmachine. En zeg nu zelf, niks zo leuk als een huis dat naar vers gebakken brood ruikt.

Ingrediënten (voor 1 brood)

  • 400 g volkorenmeel
  • 1 theelepel baking soda
  • 1 theelepel zout
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 320 ml karnemelk
  • 1 handje zaden naar keuze (ik gebruikte chia- en sesamzaad)

 

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200°C. Bekleed een bakvorm met bakpapier.
  • Roer het meel, baking soda, zout en bakpoeder in een kom door elkaar. Giet de karnemelk er bij en meng het met een lepel of met je handen tot je een goed gemengd deeg hebt. Het blijft een nat, plakkerig deeg.
  • Schep het deeg in de bakvorm. Strooi er een handje zaden over heen.
  • Schuif de bakvorm meteen in de oven en bak het brood in ongeveer 30 à 40 minuten goudbruin. Het brood is gaar als het hol klinkt zodra je op de onderkant klopt.

PeakLevel

Pierre Debbautstraat 6

8200 Brugge

info@peaklevel.be

+ 32 473 72 59 40

BTW BE 0664.529.974

PeakLevel

Pierre Debbautstraat 6

8200 Brugge

info@peaklevel.be

+ 32 473 72 59 40

BTW BE 0664.529.974