Selecteer een pagina

Zelf crackers maken, het kan bijna niet eenvoudiger… Hieronder een recept waarbij je slechts 4 ingrediënten nodig hebt. De crackers kunnen dienen als ontbijt, tussendoortje, bij de lunch of als aperitiefhapje met wat tapenade bijvoorbeeld.

Ingrediënten (voor 20 à 30 crackers)

  • 150g mengsel van pitten en zaden (vb. pompoenpitten, zonnebloempitten, sesamzaad, chiazaad, …)
  • 350g volkoren speltmeel
  • 200ml water
  • 7g zout

 

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 175°C.
  • Neem de helft van de pitten en zaden en meng deze met alle andere ingrediënten in een kom. Kneed tot een soepel deeg.
  • Maak een bal van het deeg en rol uit (+/- 0,5cm dikte) op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Besprenkel het uitgerolde deeg met wat water en strooi er de rest van de pitten en zaden over. Druk dit wat aan of rol er met de deegrol over.
  • Prik wat gaatjes in het deeg en snijd in stukjes zodat je ze gemakkelijk kan breken na het bakken.
  • Bak de crackers 20 minuten in de oven op 175°C.
  • Laat afkoelen en breek in stukken.

PeakLevel

Pierre Debbautstraat 6

8200 Brugge

info@peaklevel.be

+ 32 473 72 59 40

BTW BE 0664.529.974

PeakLevel

Pierre Debbautstraat 6

8200 Brugge

info@peaklevel.be

+ 32 473 72 59 40

BTW BE 0664.529.974