Het is aangeraden om niet te veel dierlijke producten te eten en dus frequenter te kiezen voor plantaardige voedingsmiddelen. Nogal vaak krijg ik de vraag wat er dan als alternatief kan dienen voor het beleg op de boterham. Vegetarische spreads kunnen hier de oplossing bieden. Je vindt ze tegenwoordig in alle supermarkten, maar eigenlijk is het een klein kunstje om dat zelf te maken. Bovendien ben je er zeker van dat er niet te veel onnodige toevoegingen in verwerkt zijn J.
Ingrediënten (voor meerdere porties)
- 2 rode paprika’s
- 1 chilipeper voor zij die het graag wat pikanter hebben (kan ook zonder)
- 1 teentje knoflook
- 20g zongedroogde tomaten
- Sap van 1 citroen
- 70g pijnboompitten
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 theelepel tijm
- Zout en peper
Bereidingswijze
- Verwarm de over voor op 200°C
- Verwijder de bovenkant van de paprika’s, snijd doormidden en verwijder de pitjes. Snijd de paprika’s nadien in reepjes en leg op een bakplaat met de schil naar boven.
- Bak de paprika’s 40 minuten in de voorverwarmde oven (ze mogen een beetje zwart kleuren).
- Laat ze afkoelen en verwijder daarna voorzichtig de schil met je handen.
- Snijd de chilipeper doormidden en verwijder de pitjes. Snijd in kleine stukjes.
- Pel de knoflook en snijd in kleine stukjes
- Doe alle ingrediënten in een kom en pureer met een staafmixer tot een smeerbare spread.
- Kruid eventueel bij met wat zout en/of peper.
- Bewaar de spread in een afgedekt potje in de koelkast.
PeakLevel
Pierre Debbautstraat 6
8200 Brugge
BTW BE 0664.529.974
PeakLevel
Pierre Debbautstraat 6
8200 Brugge
BTW BE 0664.529.974