Bij fast food denkt men meteen aan vette en energierijke voeding, maar dat hoeft niet altijd het geval te zijn. Maak bijvoorbeeld zelf een hamburger waarbij je extra groenten toevoegt, volkoren broodjes gebruikt en zelf bepaalt hoeveel en welke saus je toevoegt. Hier deel ik graag een vegetarische burger op basis van kikkererwten en couscous. 

 

Ingrediënten (voor 4 burgers)

  • 50g couscous
  • 1 teentje knoflook
  • 260g kikkererwten uit blik (uitgelekt)
  • 1 eetlepel gehakte verse basilicum
  • 1 eetlepel gehakte verse peterselie
  • Peper en zout
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 4 meergranenbroodjes
  • Enkele blaadjes sla
  • 2 tomaten, in schijfjes
  • 1 komkommer, in schijfjes
  • 1 rode ui in ringen gesneden
  • 4 eetlepels barbecuesaus

Bereidingswijze

  • Kook de couscous gaar zoals op de verpakking.
  • Pel en snij de knoflook fijn.
  • Pureer de gare couscous, samen met de knoflook, de uitgelekte kikkererwten, de basilicum en de peterselie tot een homogeen mengsel. 
  • Kruid met peper en zout.
  • Vorm met het mengsel 4 hamurgers ter grootte van de broodjes.
  • Verhit een eetlepel olijfolie in een pan en bak de hamburgers aan beide zijden. 
  • Snij de broodjes open en beleg ze met de sla, tomaat, komkommer een veggieburger en een eetlepel barbecuesaus. 

PeakLevel

Pierre Debbautstraat 6

8200 Brugge

info@peaklevel.be

+ 32 473 72 59 40

BTW BE 0664.529.974

Algemene voorwaarden

 

 

PeakLevel

Pierre Debbautstraat 6

8200 Brugge

info@peaklevel.be

+ 32 473 72 59 40

BTW BE 0664.529.974