Op zoek naar een lekker en gezond tussendoortje? Dan zijn deze bosbessenmuffins met havermout en volkorenbloem zeker een aanrader. 

 

Ingrediënten (voor 2 muffins)

  • 2 bananen
  • 160g magere yoghurt
  • 3 eetlepels agavesiroop
  • 75g havermout
  • 75g volkoren tarwebloem
  • 1 koffielepel bakpoeder
  • Snufje zout
  • 1 koffielepel kaneel (optioneel)
  • 200g bosbessen
  • 3 eieren

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Prak de bananen fijn en meng er de yoghurt en de agavesiroop door. 
  • Meng er nadien de havervlokken, tarwebloem en het bakpoeder door. Kruid met het zout en kaneelpoeder.
  • Voeg dan de eieren toe en meng nog eens goed. 
  • Schep tenslotte de bosbessen voorzichtig door het beslag.
  • Verdeel het beslag over muffinvormpjes. Bak ze in 20 à 25 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Test eventueel met een satéprikker of de muffins voldoende gaar zijn.
  • Laat afkoelen en dien op.

PeakLevel

Pierre Debbautstraat 6

8200 Brugge

info@peaklevel.be

+ 32 473 72 59 40

BTW BE 0664.529.974

Algemene voorwaarden

 

 

PeakLevel

Pierre Debbautstraat 6

8200 Brugge

info@peaklevel.be

+ 32 473 72 59 40

BTW BE 0664.529.974