Selecteer een pagina

Ingrediënten (voor 4 porties)

  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 grote broccoli
  • 800 ml water
  • 2 blokjes groentebouillon
  • 8 plakjes gerookt filet de saxe
  • Verse bieslook
  • 200ml light room

 

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Schil de ui en de knoflook. Snij de ui, knoflook en bieslook fijn.
  • Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een grote soeppan en bak de ui en knoflook beiden goudbruin.
  • Snij de broccoli in roosjes en voeg dit toe aan de ui en de knoflook, samen met het water. Voeg de bouillonblokjes toe en breng de soep aan de kook. Kook 15 minuten.
  • Leg een vel bakpapier op een ovenplaat en leg er de plakjes filet de saxe op. Plaats in de oven en laat bruin en krokant worden in ongeveer 10 à 15 minuten.
  • Mix de soep.
  • Verdeel de soep over 4 schaaltjes en garneer elke schaaltje met 2 plakjes krokante filet de saxe en de fijngesneden bieslook.
  • Voeg eventueel een scheutje light room toe aan de soep.

PeakLevel

Pierre Debbautstraat 6

8200 Brugge

info@peaklevel.be

+ 32 473 72 59 40

BTW BE 0664.529.974

PeakLevel

Pierre Debbautstraat 6

8200 Brugge

info@peaklevel.be

+ 32 473 72 59 40

BTW BE 0664.529.974