Selecteer een pagina

Deze week werkte ik een vegetarische wokscheutel uit met gegrilde tofu en peulvruchtenpasta. Tofu wordt gemaakt van soja en is daarom rijk aan volwaardige eiwitten, dit in tegenstelling tot de meeste andere plantaardige eiwitbronnen. Ook de peulvruchtenpasta bevat eiwitten, maar zorgt vooral voor de aanbreng van koolhydraten, al is het gehalte wat lager in vergelijking met gewone pasta op basis van tarwe. Afhankelijk van de behoefte kan deze dus gerust vervangen worden door pasta of rijst.

Ingredienten (voor 4 personen)

  • 2 teentjes knoflook
  • Stukje verse gember (of ½ koffielepel gerdroogde gember)
  • 100ml sojasaus
  • 100ml sesamolie
  • 2 eetlepels citroensap
  • 500g tofu in blok
  • 1 broccoli
  • 300g ongekookte pasta op basis van peulvruchten
  • 1 grote rode ui
  • 250g bospaddenstoelen
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 200g peultjes
  • 200g sojascheuten
  • 2 eetlepels plantaardige olie die verhit mag worden
  • Peper en zout

 

Voorbereiding (een uur vooraf)

  • Snij de look fijn en rasp de geschilde gember.
  • Meng de sojasaus, de sesamolie en het citroensap met de look en gember.
  • Snijd de tofu in plakken van 1 cm dik en leg in de marinade. Laat een uur marineren in de koelkast, draai indien nodig de plakjes tofu af en toe om.
  • Snijd de broccoli in hapklare stukken en kook voor 3 minuten.

 

Bereidingswijze

  • Kook de peulvruchtenpasta volgens de richtlijnen op de verpakking.
  • Schil de rode ui, snijd doormidden en daarna in fijne slierten.
  • Snijd de paddenstoelen in schijfjes.
  • Was de paprika’s, snijd doormidden en verwijder de zaden. Snijd in dunne reepjes.
  • Spoel de peultjes en sojascheuten en laat drogen.
  • Verhit 2 eetlepels olie in een wokpan en roerbak de rode ui. Voeg nadien de reepjes paprika en de peultjes toe. Roerbak enkele minuten.
  • Laat ondertussen een grillpan opwarmen.
  • Voeg de paddenstoelen en de gekookte broccoli toe en roerbak nog enkele minuten.
  • Haal de plakjes tofu uit de marinade en grill telkens 2 à 3 minuten aan beide zijden.
  • Breng de wokgroenten op smaak met enkele eetlepels marinade (van de tofu).

PeakLevel

Pierre Debbautstraat 6

8200 Brugge

info@peaklevel.be

+ 32 473 72 59 40

BTW BE 0664.529.974

PeakLevel

Pierre Debbautstraat 6

8200 Brugge

info@peaklevel.be

+ 32 473 72 59 40

BTW BE 0664.529.974