Selecteer een pagina

Met een wokschotel kan je eindeloos variëren en is ideaal om allerhande restjes uit je koelkast te verwerken. Deze week werkte ik een vegetarische wokschotel uit met quorn en seizoensgroenten zoals spitskool en paddenstoelen.

Wees creatief en vervang de quorn eventueel door tofu of seitan, de rijst door deegwaren, … Wist je trouwens dat er tegenwoordig pasta op basis van peulvruchten (rijk aan eiwitten en koolhydraten) bestaat? Zeker ook eens het proberen waard…

Ingredienten (voor 4 personen)

  • 2 teentjes look
  • Stukje verse gember of 1 theelepel droge gember
  • 4 eetlepels balsamicoazijn
  • 4 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels vloeibare honing
  • 2 eetlepels citroensap
  • 4 eetlepels sesamolie
  • 400g quornblokjes
  • 250g ongekookte bruine rijst
  • Rode ui
  • 1 spitskool
  • 300g oesterzwammen
  • 300g witte en/of bruine champignons
  • 2 eetlepels plantaardige olie om te bakken
  • Peper en zout

 

Voorbereiding (enkele uren vooraf)

  • Snij de look fijn en rasp de geschilde gember.
  • Meng de balsamicoazijn, de sojasaus, de honing, het citroensap en sesamolie met de look en gember.
  • Voeg de quornblokjes toe aan de marinade en laat enkele uren marineren in de koelkast.

 

Bereidingswijze

  • Kook de rijst volgens de richtlijnen op de verpakking.
  • Snipper de rode ui fijn.
  • Snij de spitskool in fijne reepjes.
  • Scheur de oesterzwammen in fijne reepjes en snij de champignons in vier.
  • Verhit 2 eetlepels olie in een wokpan en roerbak de rode ui en voeg nadien de reepjes spitskool toe. Roerbak enkele minuten.
  • Voeg de oesterzwammen, champignons en quornblokjes toe en roerbak nog enkele minuten.
  • Kruid eventueel met peper en zout.
  • Voeg er op het eind de gekookte rijst aan toe.

 

PeakLevel

Pierre Debbautstraat 6

8200 Brugge

info@peaklevel.be

+ 32 473 72 59 40

BTW BE 0664.529.974

PeakLevel

Pierre Debbautstraat 6

8200 Brugge

info@peaklevel.be

+ 32 473 72 59 40

BTW BE 0664.529.974