Muesli is een mix op basis van havervlokken waar verschillende zaken aan worden toegevoegd. Dat kan bijvoorbeeld gedroogd fruit zijn of chocolade maar ook pitten, zaden of granen. Aan de kant en klare varianten die we in de winkel kopen wordt vaak nog wat suiker en zout toegevoegd en dat zorgt niet altijd voor een even goede voedingswaarde. In een mum van tijd kan je echter zelf je muesli maken. Door een grote portie te voorzien, kan je er meteen ook enkele dagen van genieten.

Ingrediënten (voor meerdere porties)

  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • 50g gepofte boekweit
  • 70g havervlokken
  • 20g zonnebloempitten
  • 25g lijnzaad
  • 15g gepofte quinoa
  • 70g bessenmix (ik gebruikte die van All Nuts: cranberries, blauwe bes, moerbei, gojibes, physalis, blauwe en Sultana rozijnen)
  • 1 koffielepel kaneel
  • ¼ koffielepel gemberpoeder
  • ¼ koffielepel nootmuskaat

 

Bereidingswijze

  • Verwarm de eetlepel zonnebloemolie in een koekenpan met antiaanbaklaag en rooster de boekweit in 15 minuten op een laag vuurtje. Schud af en toe om.
  • Schep de boekweit uit de pan en rooster daarna al roerende in 5 minuten de havervlokken, zonder vet.
  • Schep de havervlokken uit de pan en rooster in diezelfde pan nu de pompoenpitten, ook zonder vet, in een paar minuten. Schud af en toe om.
  • Meng in een kom de boekweit met de havervlokken, pompoenpitten, lijnzaad, gepofte quinoa, bessenmix, kaneel, gemberpoeder en nootmuskaat. Giet over in een pot om te bewaren.

PeakLevel

Pierre Debbautstraat 6

8200 Brugge

info@peaklevel.be

+ 32 473 72 59 40

BTW BE 0664.529.974

Algemene voorwaarden

 

 

PeakLevel

Pierre Debbautstraat 6

8200 Brugge

info@peaklevel.be

+ 32 473 72 59 40

BTW BE 0664.529.974