Op zoek naar een eenvoudige, snel te bereiden en voedzame pasta? Dan raad ik alvast onderstaand recept aan. Het bevat veel groenten en door gebruik te maken van tomatensaus beperk je ook het gehalte aan ongezonde vetten. 

 

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 4 wortelen
  • 2 gele paprika’s
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 chilipeper
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 250g shiitaki
  • 800g tomatenblokjes in blik
  • 2 eetelepels tomatenpuree
  • 1 eetlepel Italiaanse kruidenmix
  • Verse basilicum
  • 400g tagliatelle verde
  • 32 scampi’s
  • Geraspte parmezan
  • Verse peterselie 
  • Peper en zout

Bereidingswijze

  • Schil de wortelen en snij in slierten met behulp van een dunschiller.
  • Maak de parika’s schoon, ontpit en snij in blokjes
  • Pel en snij de ui en de knoflook fijn.
  • Maak de chilipeper schoon, ontpit en snij fijn. 
  • Verhit 1 eetlepel olijfolie in een grote pot of wokpan en fruit hierin de ui. Doe er de paprikablokjes, wortelslierten en shiitaki bij tot ze beetgaar zijn. Voeg er dan de tomatenblokjes, tomatenpuree, chilipeper en knoflook aan toe. Kruid met de Italiaanse kruidenmix en eventueel wat peper en zout. Laat 15 minuten sudderen op een laag vuur en voeg er op het eind enkele blaadjes basilicum aan toe.
  • Kook ondertussen de tagliatelle zoals aangegeven op de verpakking. Giet af en hou warm.
  • Pel de scampi’s en verwijder het darmkanaal. Kruid ze met peper en zout.
  • Verhit opnieuw 1 eetlepel olijfolie in een pan en bak de scamp’s kort aan, aan beide zijden. 
  • Verdeel de tagliatelle over de borden en overgiet met de tomatensaus en voeg telkens 8 scampi’s toe. Serveer met verse peterselie en strooi er wat geraspte parmezan over. 

PeakLevel

Pierre Debbautstraat 6

8200 Brugge

info@peaklevel.be

+ 32 473 72 59 40

BTW BE 0664.529.974

Algemene voorwaarden

 

 

PeakLevel

Pierre Debbautstraat 6

8200 Brugge

info@peaklevel.be

+ 32 473 72 59 40

BTW BE 0664.529.974