Op zoek naar een lekker en gezond tussendoortje? Dan zijn deze bosbessenmuffins met havermout en volkorenbloem zeker een aanrader.
Ingrediënten (voor 2 muffins)
- 2 bananen
- 160g magere yoghurt
- 3 eetlepels agavesiroop
- 75g havermout
- 75g volkoren tarwebloem
- 1 koffielepel bakpoeder
- Snufje zout
- 1 koffielepel kaneel (optioneel)
- 200g bosbessen
- 3 eieren
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Prak de bananen fijn en meng er de yoghurt en de agavesiroop door.
- Meng er nadien de havervlokken, tarwebloem en het bakpoeder door. Kruid met het zout en kaneelpoeder.
- Voeg dan de eieren toe en meng nog eens goed.
- Schep tenslotte de bosbessen voorzichtig door het beslag.
- Verdeel het beslag over muffinvormpjes. Bak ze in 20 à 25 minuten in de voorverwarmde oven.
- Test eventueel met een satéprikker of de muffins voldoende gaar zijn.
- Laat afkoelen en dien op.
PeakLevel
Pierre Debbautstraat 6
8200 Brugge
BTW BE 0664.529.974
PeakLevel
Pierre Debbautstraat 6
8200 Brugge
BTW BE 0664.529.974