Selecteer een pagina

Tussendoortjes hoeven niet altijd suiker en vetbommetjes te zijn, ook deze bananmuffins bewijzen dat je ook gezond kunt “snoepen”. Muffins kunnen trouwens perfect gegeten worden bij het ontbijt, bij de thee of koffie of zomaar als tussendoortje.

Ingredienten (voor 12 muffins)

  • 125g tarwebloem
  • 50g suiker of kokosbloesemsuiker
  • 0,5 theelepel natriumbicarbonaat
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 0,5 theelepel kaneelpoeder
  • 100g havermout
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels plantaardige olie welke verhit mag worden
  • 3 bananen
  • 125ml karnemelk
  • Optioneel: chocoladedruppels, gedroogd fruit, blauwe bessen, …

 

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Bereid een muffinschaal met 12 holten voor met papieren muffinvormpjes.
  • Meng de bloem, de suiker, het natriumbicarbonaat, het bakpoeder, het kaneelpoeder en de havermout in een mengkom.
  • Klop in een andere kom de eieren en meng de olie erdoor.
  • Prak de bananen en voeg toe aan het ei-olie mengsel. Voeg hierbij de karnemelk. Roer goed om.
  • Spatel het bananenmengsel door het bloemmengsel.
  • Voeg indien gewenst de chocoladedruppels, het gedroogd fruit of de blauwe bessen toe. Roer goed om.
  • Verdeel het mengsel over de muffinvormpjes in de muffinschaal en laat 20 minuten bakken op 200 °C.
  • Laat de muffins afkoelen.

PeakLevel

Pierre Debbautstraat 6

8200 Brugge

info@peaklevel.be

+ 32 473 72 59 40

BTW BE 0664.529.974

PeakLevel

Pierre Debbautstraat 6

8200 Brugge

info@peaklevel.be

+ 32 473 72 59 40

BTW BE 0664.529.974