Selecteer een pagina

Koekjes uit de supermarkt bevatten vaak te weinig vezels, teveel (geraffineerde) suikers en verzadigde (dierlijke) vetten. Vandaar een gezonder alternatief voor havermoutkoekjes die perfect als tussendoortje genomen kunnen worden.

Ingrediënten (voor 10 à 12 koekjes)

  • 100g margarine (plantaardig)
  • 75g bruine suiker of kokosbloesemsuiker
  • 25g vloeibare honing
  • ½ theelepel vanille-extract
  • 100g witte bloem
  • 100g havervlokken
  • 50g rozijnen

 

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 190°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Meng de margarine, de suiker en de honing. Gebruik een mixer of een houten lepel en blijf mengen totdat er een mooi glad beslag ontstaat
  • Voeg het vanille-extract, de bloem en de havervlokken toe. Blijf mengen tot het beslag stevig indikt. Roer de rozijnen door het mengsel en roer om tot de rozijnen gelijkmatig verdeeld zijn.
  • Verdeel het deeg in ongeveer 10 à 12 balletjes en leg ze voldoende van elkaar op de bakplaat. Druk ze lichtjes plat. Laat ongeveer 12 minuten bakken tot de koekjes licht goudbruin kleuren.

 

Tip voor de “cheaters” laughing

 

  • Vervang de rozijnen eventueel door pure chocoladedruppels.
  • Of maak de helft met rozijnen en de helft met chocolade (zoals op de foto)

PeakLevel

Pierre Debbautstraat 6

8200 Brugge

info@peaklevel.be

+ 32 473 72 59 40

BTW BE 0664.529.974

PeakLevel

Pierre Debbautstraat 6

8200 Brugge

info@peaklevel.be

+ 32 473 72 59 40

BTW BE 0664.529.974