Met Sinterklaas denken we spontaan aan klaaskoeken met chocolademelk. Maak het feest helemaal gezellig door samen met je kinderen, kleinkinderen, neefjes of nichtjes zelf voor de klaaskoeken te zorgen. Wedden dat ze dubbel zo hard smaken!

Ingrediënten (voor meerdere klaaskoeken, afhankelijk van de grote van de vormpjes)

  • 60g kokosbloesemsuiker
  • 200ml magere melk (of plantaardige variant)
  • 42g verse gist (1 blokje)
  • 500g speltmeel
  • Snufje zout
  • 75g margarine (plantaardig alternatief voor boter)
  • 1 volledig ei
  • 1 eidooier

 

Bereidingswijze

  • Zorg voor een warme plek om straks het deeg te laten rijzen. Eventueel boven een verwarming of kachel.
  • Voeg de kokosbloesemsuiker toe aan de melk en laat eventjes opwarmen (niet koken!). Verbrokkel de gist in de melk en klop het even los.
  • Doe de bloem in een kom en maak er een kuiltje in. Strooi wat zout aan de randen. Giet het melk-gistmengsel in het kuiltje, voeg er de margarine en een ei aan toe.
  • Meng alles goed door elkaar en kneed het deeg met je handen. Het is de bedoeling om zoveel mogelijk lucht in het deeg te krijgen. Voeg eventueel nog wat bloem toe als het deeg nog te veel kleeft. Het deeg is goed gekneed als je met je vinger een putje erin maakt en dit zich weer direct sluit.
  • Leg het deeg weer in de kom, bedek met een handdoek en zet dit 1 uur te rijzen op een warme plaats.
  • Bestuif het werkoppervlak met bloem, leg er het deeg op en rol uit tot 1,5 cm dikte. Steek met vormpjes figuren uit het deeg.
  • Leg de vormpjes op een bakplaat bekleed met bakpapier en dek opnieuw af met een handdoek. Laat deze nog een halfuur rijzen bij een warmtebron.
  • Verwarm de oven voor op 200°C. Klop de eierdooier los en bestrijk de klaaskoeken met de eierdooier. Bak alles ongeveer 20 minuten in de oven.

PeakLevel

Pierre Debbautstraat 6

8200 Brugge

info@peaklevel.be

+ 32 473 72 59 40

BTW BE 0664.529.974

Algemene voorwaarden

 

 

PeakLevel

Pierre Debbautstraat 6

8200 Brugge

info@peaklevel.be

+ 32 473 72 59 40

BTW BE 0664.529.974