Zot van chocolade, maar heb je het graag iets gezonder? Dit eenvoudig recept leert je hoe je lekkere volkorenwafels met chocolade maakt. De zonnebloemolie en de sesamzaadjes zorgen voor de aanbreng van gezonde vetten, de volkorenbloem voor de voedingsvezels.
Bakken maar!
Ingrediënten (voor 8 wafels)
- 150ml magere melk (of sojadrink)
- 2 eieren
- 100g bakvaste chocoladedruppels
- 1 eetlepel geroosterde sesamzaadjes
- 200g volkorenbloem
- 3 g droge gist (of 10g verse gist)
- 1 eetlepel vloeibare honing
- 25ml zonnebloemolie
- 1 snufje zout
Bereidingswijze
- Verwarm de melk op een zacht vuur tot ze lauw is. Als je verse gist gebruikt, los deze op in de melk.
- Kluts de eieren.
- Meng de bloem met het zout en de droge gist (als je droge gist gebruikt).
- Maak een kuiltje in het midden van de bloem en giet er de lauwe melk, de geklutste eieren, de honing en de zonnebloemolie in. Meng goed door elkaar tot een glad beslag.
- Dek het beslag af met een keukenhanddoek en laat 1u rijzen tot het in volume verdubbeld is.
- Roer er daarna de chocoladedruppels en de sesamzaadjes onder.
- Verhit een wafelijzer en bak de wafels aan beide kanten mooi bruin.
- Laat afkoelen op een taartrooster tot ze lauw zijn.
Serveertip
- Druppel een beetje ahornsiroop op de lauwe wafels.
PeakLevel
Pierre Debbautstraat 6
8200 Brugge
BTW BE 0664.529.974
PeakLevel
Pierre Debbautstraat 6
8200 Brugge
BTW BE 0664.529.974