Voedingsadvies
Voedings advies
Met een uitgebalanceerde voeding kan je een beter trainingseffect bekomen omdat je de belastbaarheid op training kan verhogen. Bovendien kan je aan de hand van de juiste voedingskeuzes zorgen voor een snellere recuperatie.
Ook kunnen we een praktisch en persoonlijk wedstrijdplan, in het kader van je wedstrijddag, opmaken. Hierbij vertrekken we vanuit de sportdranken en -voeding die je gewoon bent. We zorgen ervoor dat je de juiste en voldoende voedingsstoffen inneemt om met een comfortabel gevoel de finish te halen.
Recepten blog
Havermouttaartjes met bosvruchten
Niets zo aangenaam als tijdens deze koude winterochtenden genieten van een warm ontbijt zoals deze havermouttaartjes met bosvruchten. Kom rustig wakker met dit gezond, voedzaam en warm...
Volkoren bosbessenmuffins
Op zoek naar een lekker en gezond tussendoortje? Dan zijn deze bosbessenmuffins met havermout en volkorenbloem zeker een aanrader. Ingrediënten (voor 2 muffins) 2 bananen 160g magere yoghurt...
Groente-omelet
Heb je ook vaak “kliekjes” voeding over in de koelkast en weet je niet wat je er moet mee aanvangen? Een groente-omelet is dan vaak een goede oplossing. De eieren zorgen voor de eiwitten. Voeg er...
Pastinaaksoep met appel en waterkers
Nu de winter voor de deur staat, denken we al vaker eens aan een lekkere soep om ons wat op te warmen. Maak bij het bereiden van je verse soep vooral gebruik van seizoensgroenten, niet alleen lekker...
Tagliatelle met scampi en tomatensaus
Op zoek naar een eenvoudige, snel te bereiden en voedzame pasta? Dan raad ik alvast onderstaand recept aan. Het bevat veel groenten en door gebruik te maken van tomatensaus beperk je ook het gehalte...
Veggieburger
Bij fast food denkt men meteen aan vette en energierijke voeding, maar dat hoeft niet altijd het geval te zijn. Maak bijvoorbeeld zelf een hamburger waarbij je extra groenten toevoegt, volkoren...
Chocolade-bananenijs met notencrunch
Tijdens een warme zomerdag is er niks verfrissender dan een heerlijk ijsje. Wist je dat je zelf heel gemakkelijk en snel een gezonde versie kan maken en dit zonder ijsmachine? Bovendien is het...
Zelfgemaakte muesli met boekweit en quinoa
Muesli is een mix op basis van havervlokken waar verschillende zaken aan worden toegevoegd. Dat kan bijvoorbeeld gedroogd fruit zijn of chocolade maar ook pitten, zaden of granen. Aan de kant en...
Naanpizza met gegrilde groenten, gerookte zalm en roze garnalen
Pizza is altijd een goed idee, maar wordt nogal vaak als “ongezond” bestempeld. Echter, door zelf enkele aanpassingen te doen in het recept, maak je makkelijk een heerlijke, gezonde variant van je...
Notenpasta
Zoet broodbeleg hoeft niet altijd ongezond te zijn. Al eens gedacht om zelf notenpasta te maken? Het is niet alleen gemakkelijk en goedkoop, het is ook een pak gezonder dan de soorten die je vaak in...
Perziken-amandeltaart
Hoog tijd om nog eens de zoete toer op te gaan. Deze keer voorzie ik een frisse, lichte en gezonde taart. Wat maakt de taart nu gezonder dan deze bij de bakker of supermarkt? Ze bevat namelijk veel...
Lasagne met spinazie en gerookte kip
Lasagne is een klassiek gerecht, maar de kaas, béchamelsaus en het gehakt zorgen er voor dat het gehalte aan minder gezonde vetten te hoog wordt. Het is dan ook steeds een uitdaging om het...
Hummus met zoete aardappel
Plantaardige spreads vind je tegenwoordig in alle winkels en het aanbod breidt steeds verder uit. Hummus is daar een voorbeeld van. De klassieke variant op basis van kikkererwten kan je echter...
Tips tegen voedselverspilling
Voedsel weggooien, we doen het allemaal wel eens, maar jammer genoeg gebeurt het nog te vaak. Jaarlijks gaat in de wereld maar liefst 1,3 miljard ton voedsel verloren en dat is 1/3 van de totale...
Bircher muesli met appel, veenbessen en notenmix
Al eens gehoord van “bircher muesli”? Bircher muesli is een oude variant van de overnight oats. De basis is havermoutvlokken die een nachtje hebben geweekt in een vloeistof of vloeibaar melkproduct....
Courgette wraps met gerookte zalm en spinazie
Wraps zijn een goed alternatief voor brood waardoor ze ideaal zijn om te verwerken in een lunch. Wist je trouwens dat je de “klassieke” wrap kan pimpen door er groenten in te verwerken? Naast extra...
Amandelcake met zwarte bessen
We genieten wel eens van een plakje cake bij de koffie of thee. Door de vrij grote hoeveelheid boter en industriële suiker is de klassieke quatre quart cake nogal vet- en suikerrijk. Door gebruik te...
Pikante kip met gewokte witloof en wortelen
We komen aan het eind van het seizoen van de witloof en de wortelen, profiteer ervan en verwerk ze nog in je maaltijden. Hieronder vind je een wokgerecht met deze lekkere en voedzame groenten,...
Crunchy chocoladegranola
Voor de chocoladeliefhebbers, maakte ik deze keer een crunchy chocoladegranola. Door gebruik te maken van raw cacao en pure chocolade en de toegevoegde suikers te beperken blijft het nog steeds een...
Boekweit crispies met chocolade
Iedereen snoept wel eens graag, maar de candy bars uit de supermarkt zijn niet altijd even gezond. Anderzijds kan je candy bars ook zelf maken met pure ingrediënten, zo beslis je zelf wat je erin...
Gemarineerd varkenshaasje met geroosterde spruiten
De laatste week hebben we te maken gehad met een serieuze winterprik. Het verlangen naar een deugddoend lentezonnetje wordt daarom alleen maar groter, maar laat ons, nu het nog kan, even genieten...
Haverpannenkoeken met appel
Op 2 februari wordt Maria Lichtmis gevierd, een kerkelijk gebeuren, maar vooral de dag waarop we traditioneel pannenkoeken bakken en eten… Er is zelfs het gezegde “Er is geen vrouwtje nog zo arm, of...
Linzenspread
Op zoek naar een plantaardig broodbeleg die ook voldoende eiwitten bevat? Dan is een spread op basis van peulvruchten een goed idee. Meestal denken we dan aan humus op basis van kikkererwten, maar...
Pittige wok met gemarineerde quorn
Heb je na de feestdagen het gevoel wat teveel en misschien wat ongezonder gegeten te hebben? Geen nood, als je nadien (opnieuw) gezonde voedingsgewoontes aanneemt, zullen de feestdagen snel verteerd...
Banaanmousse met ananas en passievrucht
Ingrediënten (voor 4 porties) Blikje ananas op sap (+/- 225g) Sap van 1 limoen + sap van een halve limoen 20 + 30g vloeibare honing 1 banaan 100g magere platte kaas 6 passievruchten 2 blaadjes...
Zalmpakketje met gebakken bospaddenstoelen
Ingrediënten voor het zalmpakketje (voor 4 porties) 1 courgette 1 pastinaak 3 eetlepels olijfolie 5 takjes verse tijm 2 teentjes knoflook 4 zalmfilets 1 koffielepel paprikapoeder 1 koffielel oregano...
Broccolisoep met krokante filet de saxe
Ingrediënten (voor 4 porties) 1 rode ui 2 teentjes knoflook 1 eetlepel olijfolie 1 grote broccoli 800 ml water 2 blokjes groentebouillon 8 plakjes gerookt filet de saxe Verse bieslook 200ml light...
Klaaskoeken op basis van speltbloem
Met Sinterklaas denken we spontaan aan klaaskoeken met chocolademelk. Maak het feest helemaal gezellig door samen met je kinderen, kleinkinderen, neefjes of nichtjes zelf voor de klaaskoeken te...
Appelkruimeltaart zonder toegevoegde suiker
Iedereen lust wel eens een stukje taart, maar deze die we kopen bij de bakker of in de supermarkt bevatten vaak veel toegevoegde suikers en vetten. Genieten mag zeker, dus af en toe zondigen is...
Volkorenwafels met chocolade
Zot van chocolade, maar heb je het graag iets gezonder? Dit eenvoudig recept leert je hoe je lekkere volkorenwafels met chocolade maakt. De zonnebloemolie en de sesamzaadjes zorgen voor de aanbreng...
PeakLevel
Pierre Debbautstraat 6
8200 Brugge
BTW BE 0664.529.974
PeakLevel
Pierre Debbautstraat 6
8200 Brugge
BTW BE 0664.529.974